Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > OPOSICIONS 2017. UGT continuem exigint les 2.000 places de 2017.

OPOSICIONS 2017. UGT continuem exigint les 2.000 places de 2017.

UGT continuem exigint les 2.000 places de 2017. USTEC reclama ara que no es convoquin.

Aquest cap de setmana han aparegut diverses notícies alertant de la no convocatòria de les oposicions al cos de professorat pactades amb el Departament. Sembla que aquests rumors tenen l’origen en la sol·licitud del sindicat USTEC a la Mesa Sectorial que no es dugui a terme la convocatòria de 2.000 places prevista per al 2017. Cal recordar que tant la UGT com la USTEC vam signar un acord el gener de 2017 amb el Govern que ens va permetre recuperar alguns dels drets retallats (1 hora lectiva, substitucions des del primer dia, etc.) i que contemplava la convocatòria d’aquestes 2.000 places d’oferta pública dins els pressupostos de 2017. Si no es convoquen ara, aquestes 2.000 places es podrien arribar a perdre.

Cal no confondre aquesta convocatòria d’oferta pública amb les futures oposicions, també acordades, que es produiran en el proper trienni i que han de reduir la taxa d’interinitat, si tot es compleix, fins aproximadament el 8%. Recordem que avui dia aquesta taxa està sobre el 35%. Sembla ser que ara USTEC considera precipitat convocar aquestes proves adduint que  no garantiran el temps de preparació dels candidats i que poden afectar a la prestació del servei pel fet de celebrar-se en ple curs.

Per què a l’abril i no al juny?

  • Si les oposicions es fan al juny o juliol, el Departament d’Ensenyament no podrà incloure els opositors aprovats al llistat d’adjudicacions pel proper curs, amb la qual cosa tot el procés s’endarrerirà tot un any. El Departament pretenia que els aprovats comencessin la fase de pràctiques el setembre de 2019 i no adquirissin la condició de funcionaris de carrera, en cas d’aprovar, fins el setembre de 2020
  • Per responsabilitat i en defensa del professorat, la UGT ens vam oposar rotundament a aquest plantejament i l’opció del mes d’abril ens va semblar la menys lesiva. Si les oposicions es fan el proper mes d’abril, el Departament garanteix el començament de la fase de pràctiques el mateix setembre de 2018.
  • En aquestes oposicions el supòsit pràctic puntuarà el 70% i el temari un 30%

I el futur?

La UGT hem signat un acord a nivell estatal per reduir  el nombre d’interins, tal i com hem dit anteriorment.

Creiem que arribarem a un acord de cara a les futures oposicions per  retornar al sistema transitori, fent que el pes de la docència sigui cabdal  i així  garantint que el major nombre possible d’interins pugui assolir la condició de funcionari.

LAMENTEM QUE USTEC POSI TRAVES A LA CONVOCATÒRIA DE 2.000 PLACES AQUEST ANY 2017, INCOMPLINT ELS ACORDS QUE ELLS MATEIXOS VAN SIGNAR EL GENER D’ENGUANY.

UGT CONTINUAREM INSISTINT I TREBALLANT PERQUÈ ES CONVOQUIN AQUESTES 2.000 PLACES PER A L’ABRIL DE 2018.

 

Descarregeu-vos el Butlletí aquí.

Top