Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Acaba la II jornada de debat sobre el model universitari.

Acaba la II jornada de debat sobre el model universitari.

La UGT ha organitzat la II jornada de debat sobre el Model Universitari.

En aquesta jornada s’ha debatut quina ha de ser la Universitat a Catalunya. Ha comptat amb la participació de representants del sindicat, delegats, afiliats i membres de la comunitat educativa i estudiants.

Ha inaugurat l’acte el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; amb la vicesecretària d’Àrea externa de la UGT de Catalunya, Laura Pelay; i la secretària general de la FeSP-UGT de Catalunya, Encarna Fernàndez.

Cada Mesa ha plantejat de manera breu i esquemàtica la problemàtica actual.  L’infrafinançament de la Universitat pública i la càrrega econòmica creixent sobre l’estudiant i les famílies per compensar la manca d’inversió de les administracions.

La dificultat de fer respectar els convenis en les relacions laborals. la necessitat de crear espais col.laboratius entre els centres de referència d’FP i les universitats per innovar i investigar.

La Recerca, la gran oblidada. Hauria de ser cuidada perquè permet que el talent es quedi al país. Necessita un canvi radical, des del finançament, passant per un conveni propi i fins a dotar-la d’una estructura sòlida que afegeixi valor a la Universitat.

 

El programa que s’ha seguit incloïa quatre meses:

  1. Finançament de les universitats i problemàtica en acords laborals.
  2. Renovació generacional a la universitat. La carrera professional dels treballadors.
  3. L’Educació superior a Catalunya, dins i fora de la universitat.
  4. La recerca. Centres de Recerca. La necessitat d’un conveni propi.

 

S’ha abordat el model Universitari globalment, tant des de la vessant docent com administrativa. Hem presentat una visió objectiva i actual d’aquest món. Debatre i cercar solucions als molt diversos reptes i problemàtiques que envolten la Universitat.

En una societat plural com la nostra, ens sembla molt adient conèixer els aspectes més rellevants de les diferents visions que es poden tenir del model actual i de les propostes o solucions que poden dur a una millora del món universitari i que ens permeti utilitzar el talent que hi ha de manera excel·lent.

Només escoltant els protagonistes d’aquest món es pot arribar a plantejar solucions als reptes que tenallen la Universitat i que amenacen el seu futur i amb ella, el futur de la nostra societat.

Les conclusions de les jornades es faran públiques en breu.

Top