Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Concentració 8 de MAIG a Barcelona per la disCAPACITAT.

Concentració 8 de MAIG a Barcelona per la disCAPACITAT.

CONCENTRACIÓ
dimecres 8 de Maig.
11h a la Plaça Sant Jaume.
Barcelona davant la Generalitat de Catalunya.

Les millores de les condicions laborals i salarials dels Convenis Col·lectius de Tallers i Centres especials de Treball per a persones amb discapacitat intel·lectual, física i/o sensorial, el de residències, llars i centres de dia, són imprescindibles.
L’actitud immobilista de les patronals dura masa temps, impedint qualsevol millora significativa i provocant el bloqueig de les negociacions. Com sempre, ho pateixen les persones treballadores.

La situació és insostenible!. UGT i CCOO hem decidit que
JA N’HI HA PROU!

Hi ha motius, més que suficients per plantar cara i alçar la veu. UGT i CCOO convoquem a delegats/des, afiliats/des i treballadors/es de centres ocupacionals i CET a mobilitzar-se el proper 8 de maig i sumar esforços amb els companys/es de residències i llars per a persones amb discapacitat intel·lectual, també afectats per la precarietat laboral i una congelació salarial que ja dura 10 anys.
Entre altres accions, volem donar visibilitat al carrer i denunciar les situacions de vulnerabilitat i abús creixents, que afecten a moltes persones treballadores amb discapacitat, i dels serveis de l’atenció a persones amb discapacitat.

RESPECTE ELS CENTRES ESPECIAL DE TREBALL:

• Vulneració de drets fonamentals: discriminació, incompliment dels Convenis, precarietat contractual, salarial i laboral,… que afecten la dignitat i la salut de les persones. Aquesta situació es significativament sagnant quan la pateixen treballadors/es amb discapacitat de CET.
• Sense avenços per assolir un nou Conveni Col·lectiu (CET discapacitat física i/o sensorial). L’actual Conveni manté unes condicions totalment obsoletes, precàries i indignes per al segle XXI. Després de més de dos anys de negociació, la negativa patronal i, a hores d’ara la seva incompareixença a les dos últimes reunions de la Mesa negociadora, impedeix assolir cap acord de millora significativa, ni laboral ni social. Parlem d’un conveni que manté el redactat original de l’any 2005.
• Incompliments en l’aplicació del SMI. Manipulació de les nòmines, per ajustar i justificar les retribucions, que cal remarcar, són objecte d’ajudes públiques.
• Intrusisme creixent i lucratiu de determinades empreses i multiserveis. Aquelles que ocupen una quota de mercat en activitats de serveis privats, aconsegueixen licitacions públiques i del Tercer Sector Social, abusen dels beneficis fiscals, sobreexploten les persones treballadores més vulnerables, perverteixen el sentit del Treball protegit i el treball al servei de les persones.

MOBILITZACIÓ àmbit DISCAPACITAT CET i STO-SOI

• Imposició d’acords als Comitès i/o als treballadors/es individualment, per canviar les condicions laborals i inaplicar “de facto” el Conveni Col·lectiu.

RESPECTE LES ADMINISTRACIONS COMPETENTS (local,autonòmica, estatal):

• Les mancances que presenten molts serveis degut a les retallades sostingudes en el temps, (en tots els serveis: manca d’actualització, impagaments, i endarreriments dels diferents mòduls de subvencions;
flexibilització de ràtios en Residències), repercuteixen directament sobre la precarització de les condicions laborals de les persones treballadores i la qualitat d’atenció a les persones usuàries.

UGT i CCOO Exigim:

A les Patronals i a les empreses:

• Aplicació del SMI sense absorcions de complements, ni rebaixes, ni acrobàcies en les nòmines, ni mesures pal·liatives.
• Compliment dels convenis Col·lectius, que han de ser mínims garantits.
• Demostrar la bona fe en la negociació i no fer deixació de les seves responsabilitats i funcions. Fer front a les necessaries millores laborals i salarials, ja plantejades en les plataformes sindicals.

A les Administracions competents:

• Actualització i dotació suficient per a l’aplicació del SMI, dels mòduls de subvencions i de les ràtios professionals-usuaris dels serveis d’atenció.
• Especial vigilància i control sobre les empreses que reben les subvencions i adjudicacions de licitacions públiques.
• Actuació contundent envers la mala praxis empresarial. Penalitzar les empreses que infringeixen les normes, exploten les persones treballadores i s’aprofiten dels beneficis fiscals per lucrar-se.
A DELEGATS/DES I AFILIATS/DES DE LA UGT, del Sector de la disCapacitat ( Treballadors/es de Tallers (STO-SOI) i CET discapacitat intel·lectual, discapacitat física i/o sensorial, Residències, llars-residència, centres de dia ):

CONCENTRACIÓ UNITÀRIA UGT-CCOO
dimecres 8 de Maig
11h a la Plaça Sant Jaume. Barcelona

Top