Increment retributiu de l’1% amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017

UGTGENERALITAT-ACTIVITAT SINDICAL

Increment retributiu de l’1% amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017

Increment retributiu de l’1% amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017

La Disposició Addicional 23 dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a aquest 2017, aprovats el passat 30 de març, preveien la possibilitat d’incrementar les nostres retribucions sempre amb l’autorització prèvia i en les quantitats que determinés l’Estat.

“Els increments de les retribucions del personal del sector públic que, si escau, pugui establir l’Estat, s’han d’aplicar, respectant-ne el percentatge màxim, a les retribucions incloses en aquesta llei…”

L’article 18.2 dels Presupuestos Generales del Estado per a aquest any, ratificats aquesta mateixa setmana al Senat, estableix que:

“En el año 2017, las retribuciones del personal al servicio del sector público no podrán experimentar un incremento global superior al 1 por ciento respecto a las vigentes a 31 de diciembre de 2016.”

Per tant, i malgrat ser del tot insuficient ja que representa la recuperació d’una mínima part del que ha significat la congelació salarial que hem patit al llarg dels darrers anys, això es traduirà en un increment salarial de l’1 % que s’aplicarà amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2017.

Des de la UGT ja ens hem posat en contacte tant amb representants del Departament d’Economia com de la Direcció General de Funció Pública per tal de demanar que l’increment retributiu s’apliqui a la nòmina del mes de juliol.

Posted in ANUNCI | Comentaris tancats a Increment retributiu de l’1% amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017

DARRERES INFORMACIONS IMPORTANTS

OFERTA PUBLICA:

Ensenyament manifesta que esperarà  a l’aprovació dels pressupostos  fins el mes de desembre per tal de poder ampliar l’oferta de 380 de TEI de l’acord de Govern de la Generalitat del mes  març, a totes les places que van sortir al concurs de trasllats del 2009, al sobre unes 600 places a tota Catalunya.

La UGT  manifesta que l’Acord de Govern situa l’inici de l’oferta al 2017, però considera correcte esperar fins el desembre davant la possible ampliació de places a ofertar  i proposa iniciar la negociació dels temaris al mes de setembre.

PROCÉS DE TITULACIÓ EEE.

Ensenyament informa  com s’ha  realitzat tot el procés i que ja s’han iniciat els cursos del juliol que convalidaran unitats formatives del Cicle Superior  d’Integració Social.

Així mateix ens lliuren una resolució emesa per la consellera recollint tot el procés formatiu pactat per tal de consolidar la seva aplicació.

La UGT va manifestar que hi ha  treballadors fixos que volen entrar en aquest format de  formació i que cal facilitar l’accés i l’obtenció del Cicle a TOTS els treballadors/es del Bloc 1 de la Borsa de Treball.

Ensenyament  comenta  que en aquest sentit, cal donar primer  prioritat a tots els candidats/es  del Bloc 1 de la borsa.

Encara estan per definir aspectes importants sobre el procés d’Habilitació pels treballadors/es amb les diferents  sobretitulacions. Els únics aspectes que ja estan definits són la modalitat : semipresencial i la durada,  de 30hores.

LLARS D’INFANTS:

Ensenyament manifesta que encara no té les dades de matriculació de les Llars d’Infants, però  ens informa que sigui la que sigui, no es modificarà la plantilla actual.

La UGT denuncia la manca d’interès per part del Departament en resoldre la competència deslleial que fan algunes Llars municipals en alguns territoris, així com ser l´únic tram educatiu en el que no s’han generat Beques-menjador.

PROGRAMA ESCOLA INCLUSIVA

Les 303 places que estaven subjectes al Programa de les categories de EEE, INS i TEI, passen a plantilla i s’oferiran, juntament a unes 68 més d’increments, en una acte públic que es realitzarà la darrera setmana d’agost i per estricte ordre de la Borsa de Treball 2017. En aquest acte les persones de la borsa podran renunciar insitu a la plaça que ocupa actualment per  poder optar a qualsevol de les places disponibles.

És molt important que les persones de la Borsa de Treball interessades en realitzar  canvi de centre, estigui al cas d’esmentat acte públic.

Restem pendents de la informació de quines categories i on estaran ubicades les places per part del Departament,  la UGT us mantindrem informats en quan tinguem la comunicació.

 

CONCURS CANVI DE DESTINACIO EEE i INS

Ha hagut 104 participants al concurs

36 trasllats directes

39 promocions dins l’àrea professional i 5 promocions de fora de l’àrea professional

Quan passi el temps de reclamacions es publicarà les adjudicacions definitives per tal de fer les incorporacions a l’1 de setembre.

Ensenyament enviarà  urgentment els comunicats d’acomiadament a data 31 d’agost  als treballadors/es desplaçats per tal que puguin anar a l’acte públic abans esmentat.

 

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a DARRERES INFORMACIONS IMPORTANTS

BORSA DE TREBALL DE PERSONAL LABORAL I D’ATENCIÓ EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

Resolució per la qual s’aproven les llistes provisionals de participants admesos i exclosos per formar part de la borsa de treball de personal d’administració i serveis i de professionals d’atenció educativa i de suport a la docència del Departament d’Ensenyament per a cobrir places vacants i substitucions en règim de contracte laboral (convocatòria ordinària 3/2017).

https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=116013&idens=1

 

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a BORSA DE TREBALL DE PERSONAL LABORAL I D’ATENCIÓ EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

PLACES DEL PROGRAMA DE L’ESCOLA INCLUSIVA AL SISTEMA INCLUSIU

PLACES DEL PROGRAMA DE L’ESCOLA INCLUSIVA AL SISTEMA INCLUSIU
Com fa temps va anunciar la UGT, les places creades per l’aplicació del Programa de l’Escola Inclusiva, passan a ser de plantilla de personal Laboral del Departament d’Ensenyament.
El Departament ens informa que la darrera setmana d’agost, és realitzarà un acte public en el qual s’adjudicaran aquestes vacants per estricte ordre de la Borsa de treball. La publicació de la darrera convocatòria de Borsa definitiva esperem es resolgui durant les primeres setmanes del mes de juliol, per tal que estigui ordenada amb la nova puntuació quan es realitzi l’esmentat acte públic.

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a PLACES DEL PROGRAMA DE L’ESCOLA INCLUSIVA AL SISTEMA INCLUSIU

Comencem a recuperar la paga extra del 2013

TAMBÉ S’ACORDA LA REDUCCIÓ DE LA TEMPORALITAT I LA INCLUSIÓ DE NOUS SUPÒSITS D’IT AMB EL 100% DE RETRIBUCIONS

Aquest passat divendres dia 16 de juny es va reunir la Mesa de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAG), integrada per membres del Govern i per les organitzacions sindicals representatives, UGT, Ccoo i Iac-Catac, reunió emmarcada en el procés de reivindicació de les forces socials per lluitar contra la precarietat laboral i per a la restitució dels drets laborals i socials espoliats en els darrers anys.

En aquesta reunió, UGT i Ccoo hem signat un acord que permet iniciar la recuperació de les pagues extres de 2013 i 2014, dona estabilitat a les plantilles amb la reducció de l’índex de temporalitat i limita la penalització retributiva per motius de baixes laborals. Cal dir que el sindicat Catac no ha signat aquest acord.

Pel que fa a qüestions retributives, aquest acord suposa que el Govern abonarà durant el 2018 el 10%, com a mínim, de la paga extra robada el 2013 i que abans del 30 de setembre d’aquest 2017 es reprendran les negociacions per tal de calanderitzar l’abonament de la resta d’aquesta paga de 2013, la totalitat de la de 2014 i la devolució dels drets laborals, socials i retributius que ens han estat arrabassats els darrers anys i que encara resten pendents de restitució, com és el cas del FAS, la Productivitat, Pla de Pensions…

En relació a l’estabilitat laboral, UGT ha aconseguit que el Govern assumeixi les línies bàsiques de l’Acord Estatal signat el mes de març, i que es comprometi a adoptar les mesures necessàries per reduir la temporalitat i avançar en l’estabilització de l’ocupació a la Generalitat. Entre d’altres, l’acord estableix que la cobertura temporal en cada àmbit haurà de situar-se per sota del 8% en el termini de tres anys.

L’acord inclou també la incorporació de nombrosos nous supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de les retribucions, com per exemple les infermetats greus recollides als Reials Decrets 1148/2011 i 2210/1995.

 

Posted in ANUNCI | Comentaris tancats a Comencem a recuperar la paga extra del 2013