Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > La UGT de Catalunya valora positivament la moció aprovada pel Parlament sobre la recuperació de condicions laborals del personal de la Generalitat

La UGT de Catalunya valora positivament la moció aprovada pel Parlament sobre la recuperació de condicions laborals del personal de la Generalitat

Notícia que podeu llegir a la pàgina web ugt.cat.

“El Parlament de Catalunya insta al Govern a arribar a un acord amb els sindicats abans d’estiu —

Exigim al Govern que compleixi amb els seus treballadors i deixi de menystenir al Parlament.

La UGT de Catalunya valora positivament la feina feta pels grups parlamentaris que han assolit per tercera vegada un acord que insta al Govern de Catalunya a retornar les condicions laborals sostretes al personal de la Generalitat de Catalunya en aquests darrers anys.

 

Aquesta moció insta al Govern de Catalunya a realitzar un estudi de les necessitats de la plantilla de la Generalitat per tal de garantir la qualitat i eficiència dels serveis públics prestats per aquesta administració i a fer una proposta de calendari de convocatòria d’oposicions amb l’objectiu que l’any 2019 la temporalitat no superi el 8%.

La UGT de Catalunya exigeix al Govern, però molt especialment al Departament de Governació (responsable directe de resoldre aquest conflicte), que doni l’impuls polític i deixi de fer orelles de marxant, per tal que d’una vegada per totes les mocions i resolucions del Parlament de Catalunya es traslladin a acords en el si de la Mesa de Negociació dels Empleats i Empleades Públics de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC).

Des del nostre sindicat lamentem que el Govern de Catalunya segueixi sense tenir el necessari capteniment per tal d’atendre els mandats del Parlament de Catalunya, ja que és la tercera vegada en aquesta legislatura que els diputats i diputades catalans demanen el retorn de les condicions laborals.

El mandat parlamentari és novament molt clar i no deixa cap marge d’interpretació a la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya en relació a assumptes tan importants com el retorn de les pagues extres de 2013 i 2014, la recuperació del Fons d’Acció Social (FAS), productivitat o el 100% del salari per incapacitat temporal.

En el cas de les pagues extres, el Parlament de Catalunya insta al Govern a retornar la de 2013 en 2018 i la de 2014 en 2019, tot especificant que aquesta recuperació no podrà ser  més enllà del primer trimestre de 2019.

Per tal d’implementar tots aquests punts, el Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a “utilitzar tots els mecanismes de modificació de crèdits i habilitació de crèdits extraordinaris permesos per la llei per disposar dels recursos necessaris per finançar les mesures previstes en aquesta moció”.”

Personalment lamento  que la moció hagi estat presentada en castellà, demostrant el menyspreu que el partit que la presenta té per les institucions catalanes. Possiblement el que mou aquest partit no és la defensa dels drets dels treballadors sinó desgastar el Govern en aquests moments clau pel futur del nostre país, ( aquesta és l’opinió del que subscriu, no necessàriament la del sindicat).

Top