Estàs aqui
Inici > personal laboral > PERSONAL LABORAL > Un altre èxit dels serveis jurídics de la UGT. El personal laboral ha de cobrar els interessos de demora de la paga de 2012

Un altre èxit dels serveis jurídics de la UGT. El personal laboral ha de cobrar els interessos de demora de la paga de 2012

La UGT vam ser l’únic sindicat que va entendre que per guanyar les sentències havíem de presentar reclamacions individuals.

El Personal Laboral va iniciar els processos.

Al guanyar multitud de sentències, l’administració va decidir pactar el retorn de la paga de 2012 a tots els funcionaris i personal concertat.

En el cas del Personal Laboral vam demanar els interessos. Ara se’ns dóna la raó i TOT el PERSONAL LABORAL els rebrà independentment del sindicat al que s’estigui afiliat o malgrat no tingui afiliació.

Ara tothom parlarà de l’èxit de la nostra estratègia fent-la pròpia.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’ha pronunciat sobre l’execució de sentència de la part meritada de la paga extra de 2012 (53,55%) del personal laboral de la Generalitat de Catalunya i condemna l’administració de la Generalitat a pagar els interessos de demora des de la data de la primera sentència a l’octubre de 2013. El Tribunal, a més, ha imposat a l’Administració les costes processals de l’incident d’execució.

Al març de 2015 vam percebre el 24,04% i al novembre de 2016 vam percebre el 29,5% restant de l’esmentada paga extra de 2012.

La UGT va entendre que l’Administració tenia dos mesos per pagar a partir de la sentència del Tribunal Suprem al juny 2016. Al setembre de 2016, veient que la Generalitat no pagava vam començar una campanya de reclamacions individuals d’interessos processals.

Des de la UGT, i durant els mesos de setembre i octubre de 2016, vam presentar més de 1.200 reclamacions individuals de la part que encara no s’havia cobrat en aquesta data (29,5%), i en les què es reclamaven els interessos processals, que representaven una quantitat global aproximada, només en interessos, de 150.000 euros. Les reclamacions havien de ser necessàriament individuals ja que es tractava d’una reclamació de quantitat.

La Generalitat pot recórrer aquesta execució, però si ho fes demostraria una actitud certament miserable. Ha quedat més que demostrat que eliminar una paga extra en 2012, 2013 i 2014 no només va ser una greu errada política, sinó que a més era clarament il·legal.

Salut,

Top