Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Ens Ofeguem! I què fa l’Administració? Busca en la Normativa i no troba cap solució.

Ens Ofeguem! I què fa l’Administració? Busca en la Normativa i no troba cap solució.

Ens trobem immersos en una onada de calor. I ni és la primera ni serà l’última.

Davant d’això, quina normativa tenim que ens protegeixi i que prevegi mesures  per pal·liar-ho?

Un Reial Decret que data del 1997 i que només regula que on es realitzin treballs sedentaris d’oficina o similars, el rang de temperatures ha d’estar comprès entre 17º i 27º centígrads. I que comenta de forma molt genèrica com actuar “en la mesura del possible”.

I si no és possible actuar sense unes instruccions més concretes? Cal que agafem tots plegats un cop de calor?

Podem trobar altres Lleis, ordres i decrets que parlen en general sobre el mateix però no n’hi ha cap que desenvolupi què fer als centres d’ensenyament en cas de superar aquell rang i que deixin clares les mesures per protegir els/les treballadors/es.

La Llei de Prevenció de Riscos en aquest cas tampoc prevé res. Parla d’exposicions a riscos greus i imminents però no diu què podem considerar com a risc greu i imminent i fins i tot només enumera un parell de recomanacions peregrines i no aplicables en aquest cas.

A l’Ensenyament hi ha una jerarquia i hem de seguir la normativa que ens compet.

I a les instruccions del Departament d’Ensenyament que cada curs ens fa arribar? Res.

Davant d’aquesta situació excepcional i, si tal i com anuncien els meteoròlegs , les temperatures tornaran a màxims la setmana vinent, demanem al Departament que, demà mateix divendres anunciï  l’acabament de les classes amb caràcter d’urgència.

Cada centre podrà arranjar aquelles situacions irregulars provocades per la mesura de la manera que considerin més adient.

Un cop presa aquesta decisió i sense necessitat d’amenaçar amb prendre mesures de coacció a l’administració perquè creiem que la situació ens ha sobrepassat a tots, el Departament d’Ensenyament haurà de posar fil a l’agulla per establir quines mesures cal adoptar en els centres d’ensenyament quan se superin a l’interior de les aules els rangs recomanats per aquell Decret ja mencionat. Omplint d’aquesta manera els buits que trobem en les normes.

Perquè, de què serveix el Reial Decret 486/1997 de 14 d’abril que estableix les temperatures mínimes i màximes en treballs sedentaris si no diu com actuar en cas que se superin?

Com a Sindicat és la nostra tasca recordar al Departament que la salut  del professorat del país mereix  respecte.  

Podeu donar un cop d’ull al, ja famós, Reial Decret.

Top