Estàs aqui
Inici > SENSE CATEGORIA > Acord en la mesa general de la funció pública

Acord en la mesa general de la funció pública

S’ha aconseguit el retorn durant l’any vinent del 10% com a mínim de la paga del 2013 sostreta als treballadors públics.

A la reunió d’avui de la Mesa General de la Funció Púbica, la UGT de Catalunya i CCOO hem signat amb el Govern de la Generalitat un acord per donar estabilitat a les plantilles i reduir l’índex de temporalitat. El sindicat IAC no ha signat l’acord.

El Govern es compromet amb la signatura d’aquest acord a adoptar les mesures necessàries per reduir la temporalitat i avançar en l’estabilització de l’ocupació a la Generalitat. Entre d’altres, l’acord estableix que la cobertura temporal en cada àmbit haurà de situar-se per sota del 8% en el termini de tres anys.

L’acord inclou també la incorporació de nous supòsits d’incapacitat temporal amb la percepció del 100% de les retribucions i l’abonament durant el 2018 del 10% com a mínim de la paga de 2013 que es va deixar de percebre durant aquell exercici.

Des de la Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics de la UGT de Catalunya valorem positivament aquest acord, que arriba després de molts mesos amb la negociació encallada i que obre el camí per avançar en la recuperació de totes les retallades que han patit els treballadors de la Generalitat. En noves meses esperem treballar en una calendarització per al retorn íntegre de les pagues del 2013 i del 2014 sostretes als treballadors públics o sostinguts amb fons públics.

Top