Estàs aqui
Inici > PÚBLICA > FINS QUAN ABUSARÀ EL DEPARTAMENT DE LA NOSTRA PACIÈNCIA?

FINS QUAN ABUSARÀ EL DEPARTAMENT DE LA NOSTRA PACIÈNCIA?

QUANTES SENTÈNCIES MÉS HA DE PERDRE PER MODIFICAR EL PERÍODE DE PROVA INICIAL PELS ASPIRANTS A LA DOCÈNCIA?
Ja hem explicat força vegades que el substitut o interí novell, a partir de la primera incorporació a la docència en un centre o servei educatiu públic, ha de superar un període de prova inicial durant, com a màxim, els quatre primers mesos d’exercici efectiu.
En aquest període de prova inicial cal acreditar que es disposa del requisit de suficiència per a impartir la docència en els nivells que tingui atribuïts, la idoneïtat per a l’exercici de la pràctica docent, l’aptitud pedagògica i el domini de les tècniques necessàries per a l’exercici de la seva tasca.
El problema rau en el fet que aquest període de tutorització inicial no té garanties per a l’aspirant novell. Quan no té un seguiment correcte del tutor, quan se li imposen els grups més conflictius sense cap tipus de suport. En definitiva, quan no hi ha un procés correcte en el tràmit.
La UGT i els nostres serveis jurídics tornen a guanyar una nova sentència que ,no és la primera i, si el Departament continua encegat, no serà l’última, que posa en dubte la RESOLUCIÓ ENS 1703/2014 de 16 de juliol, per la qual s’aproven les instruccions sobre el període de prova inicial del personal interí o substitut docent. El jutjat del contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha dictat la suspensió de l’executivitat de la resolució esmentada, on l’argument de l’administració contra la recurrent era la declaració d’una avaluació negativa per rendiment insuficient en el desenvolupament del treball docent, així com la manca evident de capacitat que li impedia complir eficaçment les funcions que tenia assignades.
UGT continuarem portant al Jutjat els criteris arbitraris i mai demostrats, abstractes i amb evident mala fe de l’administració, destinats únicament a resoldre els contractes de professors substituts. Des d’aquí animem al professorat a denunciar també, els continus abusos que reben amb propostes de no continuïtat.

Frases com :

No reuneixes el perfil del centre
No t’adaptes al projecte del centre.
No tens el domini de la classe.
Etc.
Frases buides i sense contingut que fan que el professorat sigui servil, dòcil, obedient per por a expedients o a perdre el seu lloc de treball.

Es hora de denunciar sense cap por la injustícia. Demanem ara, com hem fet els últims anys, la supressió immediata del període de prova inicial, i que aquesta sigui substituïda per la formació del professorat que entra per primer cop a la bossa, per un sistema d’acollida al centre des del primer dia que s’hi arribi.

Per l’assignació Real d’un tutor.

Tutors que han de disposar d’hores que coincideixin amb les dels tutelats per ajudar-los en les programacions, la gestió de l’aula i qualsevol dubte o problema que pugui sorgir en el decurs d’aquest període d’adaptació.

Butlletí sobre l’anterior sentència favorable.

Top