Estàs aqui
Inici > UNIVERSITAT > Èxit de La Concentració del PAS de les Universitats Públiques al Palau de Pedralbes

Èxit de La Concentració del PAS de les Universitats Públiques al Palau de Pedralbes

El passat dijous 22 de juny, amb motiu de la reunió del CIC al Palau de Pedralbes de Barcelona, es va fer una concentració del PAS de les Universitats Públiques per demanar que s’incloguessin aquests treballadors en el pla d’estabilització d’interins, sense que això computés a l’efecte de la taxa de reposició als PGE del 2017.  La concentració va ser convocada per UGT, Comissions i CSIF.

Hem de recordar que el PAS pateix una situació de temporalitat en llocs de treball estructurals provocada perquè feia anys que no s’havia autoritzat la reposició d’efectius del PAS i que la de l’últim any no va resoldre la situació; mantenint-se una temporalitat superior al 20% amb la inseguretat i precarietat que això comporta ensems de com afecta això a l’hora de dur a terme la nostra tasca.

El que no s’entén és la no inclusió del PAS en l’acord, donat que la majoria de les places són estructurals i, per tant, pressupostades, amb la qual cosa no s’incrementaria la despesa sinó que es mantindria tal i com demanen els Pressupostos..

La no inclusió d’aquest personal és un fet discriminatori i inacceptable.

Dins de la reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya i de forma extraordinària, el representants sindicals van poder intervenir per sol·licitar el recolzament de dit Consell a les nostres reivindicacions que podem resumir en aquests dos punts:

  1. Que es facin totes les actuacions necessàries perquè el personal d’administració i serveis (PAS) de les universitats públiques sigui inclòs de manera immediata a l’article 19.1 apartat 6 del Pressupostos Generals de l’Estat 2017, per permetre així addicionalment a l’Oferta d’Ocupació Pública Ordinària, i sense que computi a l’efecte de taxa de reposició, la convocatòria de places que hagin estat ocupades per personal amb una vinculació no permanent, amb l’objecte de reduir la temporalitat i la precarietat del PAS.
  2. Que s’elimini la vinculació de la taxa de reposició de l’Oferta d’Ocupació Pública, amb l’objecte de garantir la cobertura de les necessitats reals de personal de les universitats públiques i poder així garantir el desenvolupament d’un servei públic d’educació superior i recerca amb la qualitat que la nostra societat mereix i ens exigeix.

Ens hem de felicitar donat que es va aprovar una resolució favorable.

A la resolució, el CIC es compromet a fer arribar aquestes peticions a les persones, estaments i institucions que poden incidir en la concreció d’aquestes demandes, com per exemple, la Secretaria General d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports o els portaveus d’universitat dels grups parlamentaris al Congrés i al Senat.

 

Top