Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT dóna suport al comunicat de Som Escola defensant el model lingüístic català.

UGT dóna suport al comunicat de Som Escola defensant el model lingüístic català.

Somescola.cat es posa al costat de les famílies de l’escola Josep Guinovart de Castelldefels afectades pel trencament del projecte educatiu inclusiu en català.


La coordinadora d’entitats reitera el seu posicionament en contra de la judicialització del model d’escola catalana.

Barcelona, 30 de juny.- La coordinadora d’entitats cíviques i educatives Somescola.cat manifesta el ple suport a l’escola pública Josep Guinovart de Castelldefels davant l’assetjament judicial en el que es troba immersa. A partir de les demandes de comptades persones que volen segregar els seus fills d’un model educatiu que en els darrers 30 anys s’ha demostrat clarament exitós, ara aquesta formació exemplar, inclusiva i cohesionada es troba en perill.

Somescola.cat rebutja les sentències i les mesures cautelars que es volen aplicar en contra d’aquest centre del Baix Llobregat i denuncia el trencament del contracte establert amb totes les famílies quan aquestes es matriculen al centre. Que una minoria de famílies vulguin imposar l’ús del castellà per la via judicial comporta un trencament d’aquest projecte educatiu.

Somescola.cat es posa al costat de la comunitat educativa, i en especial, dels alumnes i les famílies que pateixen directament aquest embat contra el seu projecte educatiu. Des del col·lectiu, que aplega entitats de sensibilitats diferents, fem una crida a la unitat i la defensa del model d’escola catalana per a impedir aquest tipus d’agressions contra l’educació i la llengua.

Top