Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > La UGT vota negativament al document ARA ÉS DEMÀ.

La UGT vota negativament al document ARA ÉS DEMÀ.

En línies generals, voldríem remarcar en relació al debat:

-En les diferents ponències no s’ha debatut sobre el sistema dual públic i privat del nostre país. Tema aquest que és cabdal i per ser controvertit, pensem que no es pot excloure del debat. Si hem de repensar l’escola que volem per a Catalunya, aquesta és una realitat que no es pot passar per alt. S’ha de parlar dels concerts econòmics, aprofundir  i ,si cal, fer-ne els canvis necessaris.

-Una altra apreciació que volem fer al respecte del debat (en genèric), és que no s’ha dedicat una part del mateix a la situació actual a les aules.

Ens trobem en un moment en el qual s’ha d’implementar de manera progressiva el decret de l’atenció educativa  a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu i no tenim clars els mitjans humans i materials que s’hauran de destinar al mateix.

Seguim en barracons a moltes de les nostres escoles, hi ha un greu problema de segregació escolar per barris i per centres educatius, manca formació del professorat…i un llarg etcètera de mancances i situacions manifestament millorables, i que s’haurien de tractar abans de fer les noves propostes.

Per no parlar de retallades socials i una inversió en educació del 2,9% sobre el PIB, molt per sota dels Països desenvolupats (La LEC marca el 6%).

Seguim amb un horari incompatible amb l’excel·lència professional, unes ràtios vergonyoses i manca de recursos a les aules, tant materials com de personal. Tenim també milers de docents que han de fer més hores de les que toquen per tirar endavant projectes i d’altres amb horaris precaris de jornades de 10 hores setmanals. Pensem que ignorant la realitat de les nostres aules, no es pot construir un nou projecte que sigui seriós i que no estigui abocat al fracàs.

– L’autonomia de centre, el decret de plantilles i el decret de direccions no es posen en qüestió dins del projecte, però som milers els docents que qüestionem el desplegament de la LEC. Sense debatre aquest punt clau no es pot tirar endavant cap projecte. (La UGT de Catalunya, com a sindicat més representatiu al territori, ha promogut mesures legals en contra dels decrets de plantilles, de direccions i de perfils).

Per tot plegat, des de la UGT de Catalunya ens veiem obligats a qüestionar la implementació d’un nou canvi no pactat en el nostre sistema. Una nova reforma educativa feta a mida del projecte educatiu que té decidit la Generalitat sota el paraigua d’un consens que no és real. Que no existeix.

-El canvi que es proposa seria més polític que educatiu, amb l’horitzó d’un nou país, apostant per una educació transgressora, amb una mirada a països avançats on la inversió en educació és infinitament superior a la nostra, i en què el reconeixement social dels docents també ho és, però aplicat a un context, el nostre, que és totalment diferent.

Dissortadament, aquesta és la situació.

Nosaltres, la UGT, no volem vendre fum, i temes tan importants com la dotació econòmica i humana per portar a terme la implantació d’aquest projecte ni es posen sobre la taula ni tan sols s’esquematitzen.

Aquests són alguns dels aspectes que ens han fet votar negativament al document, si vols conèixer tot el document pots posar-te en contacte amb el Sindicat d’Ensenyament de la FeSP-UGT.

Top