Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > El Govern anuncia la seva intenció de crear un nou complement retributiu a les escoles concertades.

El Govern anuncia la seva intenció de crear un nou complement retributiu a les escoles concertades.

El curs passat des de la UGT de Catalunya vam engegar la campanya Els invisibles per fer públic l’incompliment sistemàtic de la LEC. Entre moltes d’altres informacions, fèiem una comparativa de les retribucions del personal de l’escola pública i el de la concertada.

La comparativa posava en evidència la diferència de salari en els complements per tutories, caps de departament i tot un seguit de funcions que es paguen a l’escola pública i que no tenen una equivalència a la concertada.
També denunciàvem que, com estableix la LEC, aquestes diferències haurien hagut de desaparèixer el juliol de 2017. La mateixa LEC especificava en el seu redactat que l’equiparació no només havia de ser salarial sinó també laboral.
Uns dies abans de reincorporar-nos als centres, concretament el dia 29 d’agost, el Govern de la Generalitat va aprovar la creació d’un nou complement retributiu d’aplicació al personal docent de tots els nivells dels centres concertats retribuint la tutoria i els especialistes a l’Educació Infantil i Primària i les tutories a Secundària.
Econòmicament si ens fixem amb el que es paga a les escoles públiques, parlaríem de 54,20 euros bruts a Infantil i Primària i de 76,27 bruts a Secundària
Malgrat la notícia, aquest acord no s’aplicarà de forma immediata perquè el Departament d’Ensenyament ja ens ha comunicat que dependrà de la negociació i aprovació dels pressupostos de la Generalitat per l’any 2018.
En aquestes negociacions la UGT hi tindrem molt a dir, perquè mentre que a Infantil i Primària, el complement arribarà a mestres i especialistes, a la Secundària només correspondria als tutors, discriminant a tots aquells professors que sovint no tenen una jornada completa.
Cal recordar que a Catalunya ens deuen encara les pagues de 2013 i 2014 i que, tret del 10% de la del 2013 que es van comprometre a tornar l’any vinent sense data concreta, no hi ha cap calendari pactat.
Aquest complement no és encara cap millora, és un complement aprovat pel Parlament de Catalunya l’any 2009 i que els diferents governs de la Generalitat no han implementat i que ara per ara la seva absència ja es un incompliment de la LEC, de la mateixa manera que és un incompliment de la Llei d’Educació no tenir encara a la concertada les mateixes hores lectives que l’escola pública.
Top