Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Recomanacions de la UGT de Catalunya davant l’1-O

Recomanacions de la UGT de Catalunya davant l’1-O

Davant l’actual situació de conflicte polític a Catalunya per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, la UGT de Catalunya es posa a disposició dels treballadors i les treballadores per tal d’assessorar i resoldre els dubtes i consultes que els puguin sorgir. A més, fem els següents aclariments i/o recomanacions:


Pel que fa als empleats i empleades públics

La UGT de Catalunya ha traslladat als representants del Govern de la Generalitat que les responsabilitats polítiques les han d’assumir els responsables polítics i, en aquest sentit, cal que qualsevol ordre que s’emeti es faci per escrit. Davant de qualsevol dubte sobre com actuar, recomanem a aquests treballadors i treballadores que es posin en contacte amb els seus representants sindicals, i posarem al seu abast l’assessorament necessari.

Pel que fa a les persones treballadores que vulguin participar en les meses electorals o anar a votar i ho hagin de fer en horari laboral

La llei que regula els drets de les persones membres de les meses electorals i dels treballadors i treballadores per assistir al referèndum de l’1 d’octubre ha quedat suspesa pel Tribunal Constitucional. Per aquest motiu, els treballadors i treballadores que decideixin participar en el referèndum i hagin d’absentar-se del lloc de treball per poder fer efectiva la seva participació, ho hauran de fer mitjançant un acord per escrit amb l’empresa. És per això que des de la UGT de Catalunya instem al diàleg i a l’acord al si de les empreses per tal que qualsevol persona treballadora que vulgui exercir els seus drets civils pugui fer-ho amb les màximes garanties. Per aquest motiu, caldrà que a través de la representació dels treballadors s’arribi a acords (per escrit, per garantir-ne el compliment) amb les empreses que cobreixin aquesta participació.

Des de la UGT de Catalunya ens comprometem a defensar qualsevol persona treballadora que pugui patir algun perjudici per expressar la seva posició política o per la decisió de participar o no en el referèndum de l’1 d’octubre.

Top