La UGT de Catalunya, com a membre de la coordinadora d’entitats Somescola, fa seu el  comunicat de rebuig als atacs de diferents ministres al model d’escola catalana.

Per la seva banda, el sindicat d’Ensenyament de la UGT de Catalunya han emès un comunicat en què consideren una “greu irresponsabilitat” les declaracions del portaveu del PP a Catalunya en què acusa directament els i les docents catalans d’”educar en l’odi a Espanya”. Per al sindicat, les paraules d’aquest portaveu situen l’escola catalana en el focus del conflicte polític que viu actualment el país i posen en risc la cohesió social “precisament en el marc on més convé preservar-la: les escoles”.

El sindicat també denuncia les falsedats difoses pel ministre d’Assumptes Exteriors espanyol, que ha afirmat literalment que a Catalunya no s’ensenya la llengua castellana, declaracions que, per a la UGT d’Ensenyament, “només fan que embrutir  la tasca que fan dia a dia els professionals de l’ensenyament i que es reflecteix en les proves PISA i en els resultats de selectivitat en llengua castellana a Catalunya, iguals o superiors a la mitjana espanyola any rere any”. En aquest enllaç podeu llegir el comunicat sencer del sindicat d’Ensenyament de la UGT de Catalunya.