Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT Guanya una nova sentència en favor dels interins.

UGT Guanya una nova sentència en favor dels interins.

EL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT, CONDEMNAT A REINGRESSAR UN DOCENT A LA BORSA DE PERSONAL INTERÍ I A ABONAR-LI ELS SALARIS DEIXATS DE PERCEBRE DURANT DOS ANYS

Una sentència guanyada pel Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya

 

L’any 2015 el Departament d’Ensenyament va decidir excloure de la borsa de personal interí docent un professor argumentant que no havia superat el període de prova. Des de la UGT de Catalunya vam entendre en aquell moment que el Departament no havia respectat el procediment establert per a aquests casos i vam presentar un contenciós administratiu exigint el reingrés al lloc que li corresponia a la borsa i la restitució de tots els seus drets. El docent és afiliat del nostre sindicat.

Una sentència recent del Jutjat Contenciós Administratiu va estimar la demanda del nostre sindicat i el Departament d’Ensenyament ha hagut d’incloure un altre cop el professor acomiadat amb el número que tenia a la borsa en aquell moment.

Així mateix i atès que la sentència certificava literalment “el dret de l’actor a ser restituït amb tot els mèrits i efectes administratius”, el Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya va reclamar que Ensenyament fes efectiu el pagament dels salaris que va deixar de pagar entre setembre de 2015 i setembre de 2017. Ara, en una sentència de 18 de gener, el Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona requereix a l’administració que en el termini de 30 dies “Aboni a l’actor en concepte de salaris deixats de percebre” i “Complementi les cotitzacions a la seguretat social” d’aquest període.

Volem destacar que el docent ha comptat en tot moment amb el suport explícit dels seus companys i companyes de claustre. Una vegada més, el nostre sindicat ha demostrat al Departament d’Ensenyament que continuarem defensant de manera incansable els drets dels treballadors i les treballadores de l’escola pública.

En aquest enllaç trobareu la sentència.

 

 

Més informació:

Manuel Valencia, Ensenyament Públic – Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics de la UGT de Catalunya: 669 42 70 73.

 

Top