Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > La UGT aposta per l’FP Dual i s’incorpora a l’Aliança per l’FP Dual

La UGT aposta per l’FP Dual i s’incorpora a l’Aliança per l’FP Dual

La Unió General de Treballadors aposta per la Formació Professional Dual i s’incorpora a l’Aliança per l’FP Dual.

 Pepe Álvarez, Secretari General de la Unió General de Treballadors (UGT), juntament amb Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, han segellat avui l’acord d’adhesió de la UGT a l’Aliança per a la Formació Professional Dual en un acte celebrat a la seu confederal del sindicat a Madrid. Al mateix, també han assistit Juan José Juárez, Sènior Project Manager de la Fundació Bertelsmann, i Sebastián Pacheco, secretari de Formació de la UGT.

Les altes taxes de desocupació juvenil a Espanya i l’adequació, no sempre òptima, entre la formació que s’ofereix i les necessitats del mercat laboral va portar a la Fundació Bertelsmann, juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, a crear l’Aliança per l’FP Dual com a una xarxa estatal d’empreses, centres i institucions compromesos amb el desenvolupament de l’FP Dual a Espanya.

Amb l’adhesió a l’Aliança, la UGT contribuirà a la difusió i impuls de l’ FP Dual, realitzant accions encaminades a fomentar i augmentar el prestigi del model a Espanya.

A més, el sindicat també es compromet a promoure:

  • els criteris de qualitat fixats per l’Aliança per implantar l’FP Dual a les empreses,
  • la integració en el programa d’FP Dual al més alt nivell estratègic a l’empresa,
  • l’assignació d’un tutor a cada aprenent (o grup d’aprenents) i la formació perquè pugui desenvolupar la seva funció correctament,  la dedicació del temps suficient a la coordinació i impuls del programa juntament amb el centre educatiu i remunerar als seus aprenents.

A més, des de la UGT es considera necessari que la Formació Professional Dual descansi en un model de finançament suficient per part dels poders públics i les empreses; es doni suport a mecanismes irrenunciables com són els drets i garanties que assisteixen a l’aprenent (alumnat-treballador); l’orientació, la informació i assessorament i que, finalment, compti amb rigorosos sistemes d’avaluació que permetin valorar l’eficàcia i eficiència del sistema.

En l’acte, Pepe Álvarez, secretari general d’UGT, ha destacat “el paper de la col·laboració per satisfer la demanda formativa dels treballadors i treballadores, i aquesta Aliança és bon exemple d’això. La formació és una de les assignatures pendents del nostre país i, en concret, la formació dual, i és imprescindible aconseguir que es converteixi en una de les eines fonamentals per millorar l’ocupabilitat dels treballadors i treballadores, començant per l’accés al món del treball, la capacitat per mantenir l’ocupació o assolir la promoció laboral. Per aquest motiu, la UGT va participar en iniciatives com aquesta per aconseguir l’objectiu principal: potenciar les possibilitats d’ocupació dels nostres treballadors i treballadores i de manera especial dels joves, i cal recordar que la meitat d’ells no tenen feina. “

Per la seva banda, Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, ha assenyalat que “avui és un dia important per a l’Aliança i el desenvolupament de la Formació Professional Dual a Espanya. Amb l’adhesió d’UGT, l’Aliança incorpora una part vital de l’engranatge del mercat laboral, com són els sindicats, fet que suposa un gran avanç per aconseguir que cada vegada més empreses, centres educatius, associacions i institucions se sumin al camí de la FP dual per a construir, entre tots, un model d’èxit al nostre país. “

Podeu veure el vídeo amb la conferència de premsa en aquest enllaç.

 

Top