Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > El II Comitè Nacional aprova una resolució en defensa de la immersió lingüística i el nostre model d’escola.

El II Comitè Nacional aprova una resolució en defensa de la immersió lingüística i el nostre model d’escola.

Un cop recuperades les institucions catalanes i després d’uns anys negres pel que fa a la presència oficial i l’ús social de la llengua catalana, es van emprendre al nostre país un seguit de mesures per promoure la normalització de la nostra llengua. Amb l’aprovació de la Llei 7/1983 de normalització lingüística al Parlament s’estableix el català com a «llengua pròpia de Catalunya i també de l’ensenyament en tots els nivells educatius». Tot això es va fer amb un gran consens entre les diverses forces polítiques (només dos diputats van votar-hi en contra) i amb la participació i la complicitat de la comunitat educativa.


Concretament va ser el curs 1983-84 que el model d’immersió lingüística començava a caminar, precisament, a dinou escoles públiques de Santa Coloma de Gramenet. La primera escola a aplicar-la, gràcies a la insistència de les famílies (majoritàriament castellanoparlants) que volien una educació en català per als seus fills, va ser l’Escola Rosselló-Pòrcel l’any 1983.

La immersió lingüística doncs, promoguda i fomentada per les classes treballadores els anys vuitanta, s’ha anat consolidant al llarg dels anys com un model d’èxit i integrador. El nostre model d’escola s’ha convertit en un referent internacional, un model consensuat, compromès amb la cohesió social i que garanteix la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, alhora que assegura el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya. Som un país que acull i que necessita de l’escola per assegurar la integració de tothom i per garantir una societat cohesionada i igual.
Davant l’amenaça del Ministro de Educación de liquidar, en el marc del proper procés de preinscripció per al curs 2018-19 i de manera unilateral, el nostre model d’immersió lingüística, el Comitè Nacional de la FeSP UGT de Catalunya manifesta que:

1. No acceptarem models escolars imposats i segregadors que busquen la ruptura social ni tampoc frivolitats amb el nostre model de convivència a l’escola.

2. El nostre sindicat lluitarà i farà tot el que estigui a les nostres mans per garantir la continuïtat de l’actual model d’immersió lingüística a les nostres escoles.

Top