Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Manifest En defensa dels treballadors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Manifest En defensa dels treballadors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

Davant la campanya judicial i mediàtica contra el claustre de l’Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca, la UGT

Manifestem:

1. Les i els docents de Catalunya treballem cada dia i en unes condicions molt complicades per formar ciutadanes i ciutadans lliures de defensar les seves idees i que sàpiguen respectar les dels altres. La nostra feina és la garantia que puguem continuar gaudint d’una societat lliure i plural.

2. Condemnem rotundament l’assenyalament amb noms, cognoms i fotografies dels nostres companys i companyes en un article del diari El Mundo a finals d’abril i difosa posteriorment i de manera irresponsable per xarxes socials per part d’importants càrrecs polítics del Congreso de los Diputados.

3. El Consell Escolar del Centre va votar al novembre d’enguany per unanimitat que les acusacions presentades contra els nostres companys i companyes eren totalment infundades.

4. El Sr. Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya, ha donat tot el seu suport als professors investigats i ha denunciat que es tracta d’un “linxament polític”.

5. Ens consta l’existència d’un informe del Departament d’Ensenyament que desmenteix que es produís el comportament que s’atribueix als docents.

6. Compartim l’afirmació del sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, quan diu que ‘aquestes acusacions semblen tenir una finalitat intimidatòria i dissuasiva de l’exercici de la llibertat d’expressió i de càtedra, la qual cosa resulta preocupant’, tant en el cas dels 9 d’El Palau com a la resta de docents investigats arreu del país.

7. Estem a disposició, com ho hem estat i ho estarem sempre, del claustre de l’IES El Palau i de totes les i els docents investigats actualment a Catalunya i participarem en totes aquelles mobilitzacions que es convoquin en la seva defensa.

 

Per tot això exigim al Departament:

1. La publicació immediata de l’informe intern sobre els nou docents de l’IES El Palau.

2. L’estudi de la possibilitat d’emprendre mesures legals per defensar la integritat dels nou docents de l’IES El Palau per la publicació dels seus noms i fotografies al diari El Mundo, atès que aquests fets podrien ser constitutius d’un delicte de vulneració del dret a la intimitat i a la pròpia imatge.

3. L’adopció d’un paper actiu en la defensa dels 9 d’El Palau i de la resta de docents investigats actualment a tot el país.

 

Top