Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > 23 de maig. concentracions a davant les seus del govern a Catalunya.

23 de maig. concentracions a davant les seus del govern a Catalunya.

Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat
Davant la campanya de criminalització i acusacions d’adoctrinament al professorat, els sindicats representatius dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament volem manifestar el nostre rebuig a aquestes incriminacions i posar en valor la bona tasca dels i les professionals del nostre sistema educatiu.
El personal educatiu ha demostrat en tot moment la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. I ho ha fet en contextos difícils i suportant unes injustificades retallades que han comportat la pèrdua de recursos i de condicions laborals.
Exigim al Departament d’Ensenyament que davant les acusacions d’adoctrinament defensi els seus treballadores i treballadores, no només fent l’acompanyament necessari al professorat que ho necessiti, sinó sortint al pas públicament davant falses acusacions d’incitació a l’odi, posant en dubte l’honorabilitat del professorat afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu i fent públics els informes pertinents.
Demanem que no s’utilitzi políticament el paper de l’Escola i als seus treballadors i treballadores. L’escola ha d’estar al marge d’estratègies polítiques, siguin les que siguin.
Per garantir aquesta independència es fa imprescindible posar en valor la funció pública docent i la seva llibertat de càtedra. També una provisió de llocs de treball que ha de ser objectiva i transparent, cosa que xoca amb eldesenvolupament de la LEC.
Entenem que s’ha de deixar treballar als i les docents com sempre ho han fet. El col·lectiu docent  ha estat i és un pilar bàsic del sistema educatiucatalà i no mereix carregar amb acusacions infundades i tendencioses, derivades del moment polític actual.
Els sindicats farem un seguiment dels casos existents i dels que puguin aparèixer i actuarem en conseqüència en la defensa del professorat i el personal educatiu en general.
És per això que fem una crida a la mobilització dimecres 23 de maig a les 4 subdelgacions del Govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i a les properes convocatòries.
Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat
Cartell Tortosa. Canvi d’última hora del lloc de concentració. Avui al Centre Cívic de Ferreries.
ASPEPC·SPS   CCOO  CGT     UGT     USOC  USTEC·STEs (IAC)
Top