Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > LA REUNIÓ DE LA MESA GENERAL ACABA SENSE ACORD.

LA REUNIÓ DE LA MESA GENERAL ACABA SENSE ACORD.

La proposta del Govern és del tot insuficient.

El Govern ha posat avui damunt la taula de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics una proposta d’acords que la UGT considerem del tot insuficients. En l’apartat retributiu el Govern proposa uns increments que són la concreció del que ja vam signar la UGT a nivell estatal fa unes setmanes. No afegeixen, doncs, cap element de valoració nou ni suposen una millora respecte a acords ja subscrits en un àmbit superior.

Pel que fa a les ITs el Govern proposa retornar a la situació de gener de 2012 i garantir a totes les empleades i empleats públics en situació d’IT el cobrament del 100% de les retribucions. Malauradament la proposta inclou també la supressió de les 30 hores per indisposició, una retallada encoberta.

La proposta del Govern no contempla, malauradament, un calendari raonable per recuperar les pagues de 2013 i 2014, malgrat l’acord amb l’anterior Govern per fer efectiu el pagament com a mínim del 10% de la paga de 2013 al llarg del 2018. Ens emplacen a una nova reunió de la Mesa al setembre per continuar negociant.

La UGT no hem estalviat esforços per sortir de la reunió d’avui amb un acord que permetés l’aplicació immediata, per exemple, del 100% de les IT. Malgrat s’hagin acceptat algunes de les propostes del nostre sindicat, com ara l’increment afegit per al 2018 del 0,20% per a tots els treballadors, som encara lluny d’un marc d’acord. Lamentem que el Govern malbarati l’oportunitat de tancar un acord amb els seus empleats i empleades abans de vacances amb una proposta que podria anar molt més enllà si hi hagués voluntat política real. El compromís dels treballadors públics al llarg dels anys més durs de la crisi mereixia una generositat que, malauradament i de moment, no ha estat correspost.

No cal dir que al setembre la nostra prioritat serà un calendari per a la recuperació en el mínim temps possible de les pagues de 2013 i 2014 i per iniciar les negociacions per implementar la jornada de 35 hores.

 

 

Top