Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Ugt lidera, un cop més, el conveni de concertada

Ugt lidera, un cop més, el conveni de concertada

Divendres 14 de desembre es va signar per part de totes les patronals i dels tres sindicats presents en el sector, l’XIè Conveni.

Aquest conveni és fruit de l’esforç negociador de la UGT que ja fa un any va iniciar les converses amb les patronals i amb l’altre sindicat signant del Xè Conveni per arribar a un acord i signar l’XIè conveni per resoldre el conflicte latent del Premi de Fidelitat.

Com ja sabeu, l’any 2013, la UGT va haver de prendre una decisió difícil. Signar el conveni en un moment complicat. Llavors vam forçar les patronals, que volien fer desaparèixer el premi de fidelitat, a afegir una clàusula addicional que el deixés en suspens per a poder reprendre la seva discussió en el futur. Aquesta va ser la condició a la nostra signatura.

Les crítiques per part de CCOO van ser moltes. Des de “traïdors” a “venuts per un plat de llenties”. També van afirmar que mai signarien res que no fos el pagament total del premi de fidelitat. Sembla que han faltat a la seva paraula.

Tots sabíem des del moment que el Departament d’Ensenyament va signar l’acord 26/2012 on deixava de pagar la seva part del premi que aquest estava ferit de mort. És per aquesta raó que la UGT, ja fa més d’un any, va iniciar converses amb la finalitat d’arribar a un acord i amb l’objectiu que el premi de fidelitat arribés al nombre més gran de persones possible. D’una proposta de la patronal irrisòria hem arribat gràcies a l’esforç dels nostres negociadors  a un acord final òptim.

Lluny d’aquesta manera de treballar, diàleg i acord, ens vam trobar que el sindicat minoritari a l’ensenyament concertat es dedicava a intentar judicialitzar el tema a última hora, tot sabent que la via judicial no es podria iniciar fins al gener de 2019 i sent conscients que totes les parts estàvem molt a prop d’arribar a un acord.

UGT va prometre que no permetríem l’extinció sense que fóssim compensats i ho hem complert.  Al mateix temps hem incorporat a l’acord treballadors que no hi tenen dret per antiguitat. També, conscients que renunciem a una part dels diners que ens correspondrien, hem aconseguit millores socials importants en el nou conveni que coincideixen amb algunes de les reivindicacions que els nostres delegats ens han fet arribar en les reunions fetes els últims dos anys.

Sobre la força negociadora que cada sindicat té per pressionar a la Mesa negociadora només cal veure el nombre de delegats i la representativitat de cada un. La UGT ha treballat de valent durant els darrers anys per a permetre que el sindicat minoritari faci creure que és decisiu en les negociacions que s’han dut a terme i on no ha presentat ni una sola proposta.

Finalment, des de la UGT es va fer incorporar a l’acord que el conveni només tingui una vigència d’un any. La raó està en la necessitat de discutir amb l’administració la incorporació en el nostre conveni dels acords que marca la LEC, donar temps a la discussió de millores socials en el marc del Pacte de Toledo (jubilació parcial, plans d’igualtat) i amb la Generalitat (nou decret de plantilles, pla d’estabilitat per l’escola concertada, baixada de ràtios…)

Des de la UGT, moltes gràcies per ser amb nosaltres i per fer-nos cada vegada més forts.

Hi érem, hi som, hi serem

 

Top