Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > DEIXEU L’ESCOLA EN PAU

DEIXEU L’ESCOLA EN PAU


UGT exigeix responsabilitat i respecte a les administracions públiques

Un cop més i aquests darrers mesos ja en són unes quantes, l’escola torna a ser focus d’atenció involuntària del debat polític. Amb motiu de les instruccions de la Junta Electoral Central instant el Govern a retirar simbologia política dels centres de votació del dia 28 d’abril, a finals de la setmana passada es van produir diverses actuacions dels Mossos a escoles públiques de Catalunya. Ens consta que alguna d’aquestes intervencions va anar més enllà de les indicacions de la Junta Electoral Central, que instava simplement a retirar llaços grocs i banderes estelades per garantir la neutralitat dels punts de votació. Pel que hem pogut saber, en alguns casos els agents es van extralimitar i van accedir a les sales de professors per regirar-ne calaixos i armaris personals.

UGT lamentem la manca de responsabilitat dels poders públics a l’hora de garantir que les escoles puguin funcionar normalment com a espais de debat i convivència. No podem tolerar que una vegada més les administracions que haurien de protegir les escoles, les utilitzin per escenificar les seves picabaralles i la seva incapacitat per arribar a acords. Exigim un compromís ferm i clar que garanteixi plenament la llibertat d’expressió i de debat als centres educatius, sense ingerències externes. Cal que el compliment dels requeriments de caràcter jurídic, com en el cas recent de la Junta Electoral Central, es faci de manera dialogada i consensuada amb les direccions, respectant sempre els drets de la comunitat educativa i evitant intervencions policials als centres educatius.

UGT exigirem al Conseller d’Interior Miquel Buch una revisió a fons dels protocols i les intervencions als centres educatius de la setmana passada i un compromís per evitar que aquesta mena de situacions es puguin tornar a repetir en un futur.

UGT EDUCACIÓ CATALUNYA

Top