Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > ARA JA ÉS OFICIAL EL NOU PERMÍS DE PATERNITAT

ARA JA ÉS OFICIAL EL NOU PERMÍS DE PATERNITAT

La Mesa del Congrés ha validat els Decrets Llei que el Govern va presentar ara fa un mes i sobre els quals encara cabia l’anul·lació per part de la Mesa en funcions fins a les noves eleccions.

Entre aquells hi havia el que feia que aquest any el permís de paternitat passés a ser de 8 setmanes de baixa per als pares que tinguin o adoptin un fill.

El permís s’ampliarà a 12 setmanes l’any vinent i a 16 el 2021 on s’assolirà l’equiparació temporal dels permisos de maternitat i paternitat.

Aquest any, les dues primeres setmanes seran obligatòries a partir del naixement o adopció amb la qual cosa desapareixen els 3 primers dies per naixement de què fins ara podíem gaudir.

Aquesta obligatorietat en les dues primeres setmanes s’ampliarà a 4 setmanes el 2020 i a 6 el 2021.

Els dos progenitors podran dividir la resta del temps de baixa com vulguin al llarg del primer any de vida o adopció de la criatura, amb una excepció: si tots dos treballen a la mateixa empresa, la direcció de la companyia pot denegar que pare i mare gaudixin al mateix temps de la resta del permís “per raons fundades i objectives”. En aquest cas, però, l’empresa ho haurà de justificar per escrit. 

Per tant una mesura que va en la bona direcció per aconseguir una igualtat efectiva i on la responsabilitat de la cura dels fills recaigui per igual en tots dos progenitors per deixar enrere estereotips del passat.

Top