Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT DE CATALUNYA I CCOO DE CATALUNYA VALOREN POSITIVAMENT LA RETIRADA DE LA RESOLUCIÓ PER PART DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ I LA VOLUNTAT DE CONCERTAR EL MODEL DE FP DUAL CATALÀ

UGT DE CATALUNYA I CCOO DE CATALUNYA VALOREN POSITIVAMENT LA RETIRADA DE LA RESOLUCIÓ PER PART DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ I LA VOLUNTAT DE CONCERTAR EL MODEL DE FP DUAL CATALÀ

La decisió del Departament d’Educació de deixar sense efecte la resolució de la FP Dual pel curs 2019-2020, suposa un pas en la direcció correcta: la de concertar aquelles lleis que afecten al conjunt dels treballadors i treballadores i al nostre teixit productiu, amb les organitzacions sindicals i patronals catalanes més representatives. Aquest és l’esperit de la llei 10/2015 que es va aprovar amb un important consens de país, concretament amb el 90% del Parlament. Entenem que aquest és el marc en el qual es va constituir el passat febrer la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professional de Catalunya.

Com UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya hem traslladat en ocasions anteriors, aquesta concertació s’ha de complementar amb el diàleg, la consulta i la negociació en el marc de la mesa sectorial d’educació, per tal de garantir que les propostes comptin, en els seus aspectes organitzatius, amb l’entesa i l’acord dels i les professionals que constitueixen el principal actiu per garantir la qualitat de la formació professional a Catalunya. En aquest sentit no podem sinó celebrar que, tal i com vam exigir en la nota de premsa publicada el passat dimecres, es retirin els canvis curriculars proposats, i que s’hagi convocat la mesa sectorial d’educació per recuperar un diàleg i un consens que son irrenunciables.

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya traslladem al Departament d’Educació, i al govern de la Generalitat, la nostra disposició a continuar concertant un model de FP dual català que satisfaci realment les expectatives i necessitats dels i les joves, a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball en unes condicions que garanteixin el seu dret al desenvolupament professional i a l’emancipació personal. Tan sols per aquesta via, des d’una concertació que posi en valor les perspectives i demandes dels treballadors i treballadores, de les persones joves i del teixit productiu, serà possible construir un model de FP dual integrador i sostenible, a l’alçada de les demandes, necessitats i exigències de la societat catalana, i capaç de fer front als importants reptes que enfrontem com son la globalització i els canvis tecnològics constants.

Més informació:

Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació Professional: 650 43 61 47.

Laia Martí, secretària d’Ensenyament de la FeSP – UGT de Catalunya: 696 87 72 18.

Top