Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Signatura del I Conveni Col·lectiu de l’Ensenyament No Reglat de Catalunya.

Signatura del I Conveni Col·lectiu de l’Ensenyament No Reglat de Catalunya.

La UGT signarem demà el I Conveni Col•lectiu de l’Ensenyament No Reglat a Catalunya.

L’origen d’aquest nou conveni és el pacte d’eficàcia limitada que vam signar la UGT després de més de 4 anys de bloqueig per part de CCOO.

Per això volem puntualitzar:

• El text del nou conveni és pràcticament el mateix del Pacte d’Eficàcia Limitada esmentat anteriorment, treballat per la UGT i signat per responsabilitat ara fa uns anys.

• Sorprèn, per no dir una altra cosa, que el mateix sindicat que durant quatre anys va bloquejar la negociació, va privar el sector d’un conveni propi i no es va cansar de repetir que era un conveni nefast per als interessos de les treballadores i treballadors, ara signi pràcticament el mateix text i se’n vulgui atribuir la paternitat.

• Contràriament al que diu el sindicat esmentat, les taules salarials vigents del 2019 estan signades des de finals del 2018 i són d’aplicació des de l’1 de gener de 2019 per a tots els treballadors que regulen les seves condicions laborals pel Pacte d’Eficàcia Limitada.

• Les taules salarials corresponents als anys 2020 i 2021, així com els pocs canvis introduïts en el text també han estat acordats amb la UGT.

Cal recordar que la negativa de CCOO en el seu moment a signar el nou conveni, ha significat la congelació salarial des de l’any 2007 per als treballadors/es que no s’hi van voler acollir seguint les seves recomanacions.

Des de la UGT només volem manifestar que seguirem treballant pel sector com ja vàrem fer fa 10 anys, utilitzant com a arma més valuosa el diàleg i no pas el bloqueig.

Top