Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > El conseller Bargalló, menysprea els funcionaris i no sap rectificar.

El conseller Bargalló, menysprea els funcionaris i no sap rectificar.

El passat dia 2, l’Honorable Conseller d’Ensenyament Josep Bargalló va fer unes declaracions inacceptables a membres sindicals que l’esperaven en la seva visita a les Terres de l’Ebre. 

Els comentaris podran ser fets en una conversa informal però no per això són menys greus en boca de la persona que és el cap de milers de funcionaris. 

El menyspreu que portaven les seves paraules, inconscient o no, són intolerables i mereixen que presenti la seva dimissió o bé el cessament del seu càrrec per part del President de la Generalitat, més si tenim en compte que en comptes d’assumir la seva equivocació, el que ha fet el seu Departament és emetre una nota dient que les frases s’han tret de context, quan van ser gravades totalment i no permeten cap altre interpretació.

És per això que reiterem la petició de dimissió o cessament des del primer moment i com coincideixen tots els altres sindicats del sector, excepció feta de la Intersindical que sembla que la cosa no va amb ells si hem de jutjar pel seu silenci en un tema que Sí és Laboral i que afecta directament als milers de funcionaris que van optar per aquesta opció sindical. 

Tot seguit us afegim la notícia de la nostra pàgina d’ensenyament públic tal i com va ser publicada ahir amb l’accés a la gravació de la que sorgeix tota la polèmica:

 

FeSP-UGT exigim el cessament immediat

Davant les declaracions del Conseller d’Educació, en les quals manifestava literalment que “estaríem millor sense funcionaris” i que “hi ha un munt de funcionaris que estan ‘apalancats’ de puta mare”, la FeSP UGT volem manifestar la nostra sorpresa i indignació. Aquestes paraules expressen un menyspreu evident al conjunt de treballadores i treballadors dels serveis públics que, cal recordar-ho, han sostingut l’administració pública al llarg d’una de les pitjors crisis que ha viscut el nostre país. Malgrat les pressions i les retallades, malgrat els incompliments sistemàtics dels acords assolits, els treballadors dels serveis públics, amb la seva professionalitat i vocació de servei, han estat un exemple de compromís i amb la ciutadania.

És important tenir present que el Conseller adreçava aquestes paraules a un col•lectiu, els treballadors de l’escola pública, que han patit i continuen patint una situació de precarietat que s’allarga des de fa anys i amb un percentatge d’interins absolutament escandalós. Acusar de ganduls, amb un llenguatge groller, milers de mestres, professors i professores és, repetim, una manca de respecte inacceptable i intolerable que mereix una resposta per part del Govern i el cessament immediat del Conseller Bargalló.

 

Top