Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Els sindicats ens aixequem de la reunió de la reforma del Currículum d’FP

Els sindicats ens aixequem de la reunió de la reforma del Currículum d’FP

El passat dia 14  de novembre el Parlament de Catalunya en sessió de la Comissió d’Educació  va aprovar la Resolució 626/XII del Parlament de Catalunya, sobre el canvi curricular en la formació professional presentada pel Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem i les esmenes presentades pel Grup Parlamentari de Junts per Catalunya i pel Grup Parlamentari Republicà.

Aquesta resolució demana consens en els canvis curriculars. En la mesa tècnica celebrada ahir dia 13 de febrer, el Departament d’Educació va continuar menystenint el professorat en la seva proposta per la qual cosa els sindicats presents vam decidir aixecar-nos fins que no es tinguessin en compte les nostres peticions.

En sortir vam realitzar una roda de premsa i vam treure un Comunicat-Post-Mesa-Tècnica que us adjuntem, el qual comença així:

Els sindicats USTEC STES IAC, CCOO, INTERSINDICAL-CSC, PROFESSORS DE SECUNDÀRIA, UGT i CGT, denunciem la manca de respecte i de voluntat de cooperació que ha tingut el departament d’Educació en impulsar una reforma del currículum de l’FP d’esquena al professorat, i la comunitat educativa en general, que no han tingut la finalitat de debatre sobre l’objectiu de la reforma i si els canvis proposats són els idonis, sinó més aviat en aconseguir, la validació d’un model ja decidit d’entrada.

El Departament d’Educació ha menyspreat també les forces sindicals i l’espai de negociació col·lectiva del professorat, en no establir un calendari de treball amb elles. Hem de dir que s’han convocat poques reunions de la mesa tècnica, tard i a deshora i, a vegades, precipitadament i quan s’ha fet, sense comptar amb la documentació prèvia sol·licitada ni cap proposta nova sobre la taula. És a dir, sense informació suficient per a poder generar el debat i el diàleg previ entre tota la comunitat educativa que requereixen unes modificacions curriculars com les plantejades i que per la seva transcendència cal que tinguin un fort consens.

Top