Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > INFORME ‘BRETXA SALARIAL, L’EXPRESSIÓ DE LES DESIGUALTATS ENTRE DONES I HOMES EN EL MERCAT DE TREBALL REMUNERAT’

INFORME ‘BRETXA SALARIAL, L’EXPRESSIÓ DE LES DESIGUALTATS ENTRE DONES I HOMES EN EL MERCAT DE TREBALL REMUNERAT’

En el marc de la jornada anual de bretxa salarial que ha organitzat avui la UGT de Catalunya, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de la Igualtat Salarial (22 de febrer), hem presentat l’informe ‘Bretxa salarial, l’expressió de les desigualtats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat’, elaborat per la Secretaria d’Igualtat del sindicat.

Aquest informe deixa palès que el salari mitjà de les dones segueix sent inferior al dels homes per una doble segregació, una d’horitzontal, que situa les dones en sectors d’activitat i ocupacions que estan pitjor remunerades al mercat laboral, i una de vertical, que en limita els ascensos i promocions dins de la nostra carrera professional, obtenint així menys ingressos. Aquest estudi demostra que les dones ja entrem al mercat laboral cobrant un 27,05% menys de mitjana, com a conseqüència d’una segregació ocupacional que ens aboca als sectors i ocupacions menys remunerats. I

La decisió de tenir família és la causa de penalització més important de la nostra vida laboral. És factor clau en l’abandonament del mercat laboral, i les que no l’abandonem completament, per tenir cura dels nostres fills i filles hi dediquem menys hores que els homes, i no sempre de forma voluntària, com també ens acollim a la contractació a temps parcial. Ras i curt, per al mercat laboral estem menys presents i menys disponibles. Aquesta renúncia professional no es produeix, però, en el cas dels homes, per als que tenir filles i fills és un factor d’inserció laboral. Tot això fa que la bretxa salarial entre homes i dones s’eixampli i que arribi al 29,20% quan les dones abandonem per edat el mercat de treball.

Podeu consultar l’informe ‘Bretxa salarial, l’expressió de les desigualtats entre dones i homes en el mercat de treball remunerat’ en aquest enllaç.

En el marc de la jornada també s’ha presentat la ‘Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre dones i homes’ fruit de la col·laboració entre sindicats, patronals i el Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

Podeu consultar la ‘Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre dones i homes’ en aquest enllaç.

 

Més informació:

 

Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació Professional de la UGT de Catalunya: 650 43 61 47.

 

 

Top