Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > COMUNICAT UGT EDUCACIÓ SOBRE EL CESSAMENT DE L’ACTIVITAT LECTIVA

COMUNICAT UGT EDUCACIÓ SOBRE EL CESSAMENT DE L’ACTIVITAT LECTIVA

Ahir dijous, 12 de març el Departament d’Educació va publicar la Instrucció 1/2020 “sobre mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2”. Des de la UGT Educació valorem molt positivament que finalment i seguint experiències que ja han tingut èxit en altres països, s’hagi optat per adoptar aquestes mesures.

Entenem que davant la crisi sanitària que tenim al davant, seria una irresponsabilitat enorme que determinats centres no les segueixin estrictament. Tenim constància d’escoles privades, concertades i municipals que han convocat el seu personal al llarg d’aquest matí, incomplint les instruccions del Departament d’Educació. En alguns casos i després de la insistència entre d’altres del nostre sindicat, el personal ha pogut tornar a casa seva, com per exemple les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona i altres municipis. Tanmateix, a hores d’ara encara pot haver-hi centres docents on s’estigui produint aquesta situació.

Tot i entendre les dificultats econòmiques derivades del cessament de l’activitat lectiva, també demanem als centres privats d’ensenyament no reglat i d’adults que suspenguin la seva activitat durant aquest període de quinze dies. Aquest és el moment de posar la salut i el benestar de treballadors i alumnes per davant de qualsevol altra consideració.

En aquest mateix sentit, ens consta que encara hi ha centres privats que mantenen les seves jornades de portes obertes per aquest cap de setmana. Exigim a aquests centres la suspensió immediata de les jornades de portes obertes, que constitueixen un evident focus de contagi per a les famílies.

Top