Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Els sindicats universitaris reclamen que es prorrogui el quart any de contracte a tots els doctorands que no han pogut acabar la tesi en 3 anys

Els sindicats universitaris reclamen que es prorrogui el quart any de contracte a tots els doctorands que no han pogut acabar la tesi en 3 anys

1. CCOO, CGT, I-CSC i la UGT, els quatre sindicats amb representació a la mesa del Conveni PDI-L hem presentat una reclamació al Govern de la Generalitat davant la urgència de la situació de més de 200 investigadors predoctorals als quals les universitats volen acomiadar de forma improcedent aquest proper 30 de març.

 

2. El col·lectiu d’investigadors predoctorals, organitzats a través de la plataforma Doctorands en Lluita, i els sindicats amb representació a la Mesa del Conveni hem reivindicat en els últims mesos, l’obligació de les universitats i els centres de recerca a prorrogar el quart any de contracte a tots els doctorands que no han pogut acabar la tesi en 3 anys, tal com estableix l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF), aprovat tot just fa un any (RD 103/2019).

3. A partir d’actuacions sindicals, tant el Síndic de Greuges, en una actuació d’ofici iniciada el maig, com la Inspecció de Treball  han exposat plantejaments similars als equips de govern de les universitats, els quals, malgrat tot, segueixen negant-se aquestes a aplicar l’EPIF, amb l’excusa d’un problema econòmic.

 

4. És en aquest context que els quatre sindicats de la mesa negociadora del conveni col·lectiu de les universitats públiques catalanes (CCOO, CGT, I-CSC i UGT), donada la urgència de la situació i per tal de desbloquejar-la, hem presentat una reclamació a la Generalitat per a que assumeixi el cost del quart any dels contractes predoctorals, tant els ja extingits com els futurs.

Top