Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT DEMANA AL DEPARTAMENT EL MANTENIMENT DE LÍNIES I BAIXADA DE RÀTIOS PEL CURs 2020-2021

UGT DEMANA AL DEPARTAMENT EL MANTENIMENT DE LÍNIES I BAIXADA DE RÀTIOS PEL CURs 2020-2021

Ens trobem davant d’una situació excepcional i es necessiten mesures excepcionals.

Des de la UGT de Catalunya hem decidit demanar al Departament d’Educació i al Govern de la Generalitat el manteniment de línies i la disminució de ràtios de cara al curs 2020-2021. Aquesta mesura permetrà dues coses importants:

D’una banda el manteniment dels llocs de treball de tots els Professionals que estan fent front a aquesta crisi i, de l’altra, la millora de la qualitat de l’Ensenyament en un curs en què, com ja ha declarat el Conseller, s’haurà de recuperar tota aquella matèria que no s’ha pogut treballar en aquest.

L’escrit que hem enviat al Conseller fa referència als diferents decrets, resolucions i instruccions preses pels Governs de l’Estat i de la Generalitat per pal·liar els efectes de la pandèmia en la salut de la població del país i que com a conseqüència han dut al confinament i al seguiment del curs en condicions de teletreball, amb les limitacions òbvies que aquesta situació comporta, tant a nivell de seguiment com d’eliminació de matèria que s’havia d’impartir el tercer trimestre.

També insistim que, en aquest context extraordinari, el calendari de preinscripcions del curs 2020-2021 s’ha vist greument afectat, tant per la impossibilitat de molts centres de fer les jornades de portes obertes com, a hores d’ara, la impossibilitat de fer les preinscripcions als centres de preferència de les famílies, fet que alteraria el dret d’elecció de centre.

Aquesta  situació afectarà els  llocs de treball dels  professionals que actualment estem fent que el sistema educatiu continuï funcionant amb relativa normalitat i que els alumnes no es vegin desemparats i trobin acompanyament en els seus referents de les escoles. Tot amb la utilització dels nostres propis recursos i, malgrat la bona voluntat i paraules del Departament, sovint amb horaris molt més extensos i esgotadors dels que són habituals.

És per tot això que des de la FeSP-UGT de Catalunya hem demanat que pel curs 2020-2021, el Departament d’Educació,mantingui en funcionament totes les línies del curs 2019-2020.

Aprofitant per a disminuir la ràtio professor-alumne i ajudant a un doble objectiu, la millora de la qualitat de l’ensenyament i facilitar la recuperació de la matèria no avançada durant el present curs escolar.

Creiem que és una obligació que el Govern ha adquirit amb els treballadors d’aquest sector que, recordem, segueixen patint les retallades que van començar amb la rebaixa de les taules salarials del 2010 i que mai han estat compensades, seguint pel retorn encara pendent de part de la paga de 2013 i tota la del 2014.

Des de la UGT pensem que ara tenim l’oportunitat que des de l’administració es tingui cura dels alumnes i professionals que formem part del Sistema Educatiu de Catalunya i que han demostrat estar a l’altura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top