Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > La ugt denuncia l’abús de la Fundació d’escoles Vedruna en demanar una donació “voluntària” del sou dels seus treballadors.

La ugt denuncia l’abús de la Fundació d’escoles Vedruna en demanar una donació “voluntària” del sou dels seus treballadors.

La notícia de l’enviament d’una carta de la Fundació d’escoles Vedruna a tots els treballadors dels seus 36 centres a Catalunya, demanant la donació “voluntària” del 10% del seu salari net fins al restabliment de la Normalitat a les escoles ens va sorprendre dimarts passat.

Sorpresa que va donar pas a una indignació absoluta després de rellegir la carta en qüestió i d’assabentar-nos que en cap moment havien buscat l’opinió dels Representants Legals dels Treballadors. Una carta que voreja l’extorsió i l’abús de poder en el to i en la forma de presentar la petició d’aquesta donació suposadament voluntària.

Ens vam posar en contacte amb els nostres delegats i afiliats, els vam fer arribar el document que podreu llegir tot seguit i els vam dir  que en cap cas havien de procedir a fer cap mena de donació “voluntària”; que ens posaríem en contacte amb la Patronal de  què forma part la Fundació i que comunicaríem que, o bé retiraven immediatament la petició, o portaríem la nostra denúncia fins a les últimes conseqüències.

Ahir dimecres fèiem arribar el nostre escrit als treballadors dels centres i aconseguíem una forta reacció en contra d’aquesta petició inqualificable.

Però la nostra capacitat de sorpresa encara s’ha vist més provada quan ens ha arribat el document on, des de la Fundació els feien arribar l’IBAN del banc per fer l’ingrés. En l’ingrés ha de constar nom i cognoms i ha d’estar fet abans del dia 10 de cada mes.

Visca la voluntarietat.

No volem estendre’ns més. Des de la UGT demanem la retirada immediata de la proposta i que els equips de gestió, que cobren molt bé per fer la seva feina, es posin a treballar per a resoldre qualsevol situació econòmica greu per  què pugui travessar la Fundació. Però no són els treballadors, en cap can, els qui han de pagar una possible mala gestió econòmica.

És més, com a sindicat i defensor de tots els treballadors i treballadores de l’ensenyament, tindran tot el nostre suport per a buscar solucions davant de l’administració que ajudin a resoldre la situació que estigui passant la Fundació perquè la nostra intenció és sempre la de treballar en benefici de la classe treballadora. Aquí ens trobaran sempreal seu costat, però jugant amb la por de les persones per treure’n un rendiment ens trobaran sempre al davant.

 

Comunicat de la UGT a tots els treballadors i treballadores de la Fundació Escoles Vedruna

 

 

 

 

Top