Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT EDUCACIÓ DENUNCIA QUE LES ESCOLES VEDRUNES CATALUNYA EXIGEIXEN UNA “MORDIDA” ALS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES

UGT EDUCACIÓ DENUNCIA QUE LES ESCOLES VEDRUNES CATALUNYA EXIGEIXEN UNA “MORDIDA” ALS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES

Les direccions els demanen una donació “voluntària” del sou sota l’amenaça encoberta de futurs acomiadaments.

La setmana passada les direccions de les Escoles Vedrunes de Catalunya van enviar als seus treballadors i treballadores una carta en la qual els sol·licitaven una donació “voluntària” del 10% del seu sou. En una carta en la qual felicitaven la plantilla pel seu esforç i compromís amb l’alumnat i les famílies, les direccions deien literalment: “us demanem a tots, equip de gestió, equips directius, mestres i professors, personal del PAS i treballadors de l’Oficina Tècnica que aporteu de forma voluntària a la Fundació Vedruna Catalunya Educació el 10% del vostre salari net fins que els alumnes puguin tornar a l’escola amb normalitat”.

Cal dir que fins el moment d’enviar la carta, aquestes escoles han continuat cobrant a les famílies part de les quotes i han rebut puntualment els mòduls de funcionament que la Generalitat paga a les escoles concertades. Cal destacar que la comunicació els treballadors es feia sense haver-se produït abans cap tipus de comunicació i, no cal dir-ho, cap reunió de negociació amb la representació legal dels treballadors. No disposem, doncs, de cap tipus de documentació econòmica que justifiqui la duresa de les mesures proposades. És més, les escoles admeten en aquesta carta que s’han vist obligats a aplicar un ERTO a alguns treballadors, un ERTO per causa major vinculat a l’estat d’excepció i que suposa un important estalvi per a les escoles.

La mesura tal com es planteja, doncs, és absolutament injustificada. L’amenaça encoberta de futurs acomiadaments i el caràcter públic d’aquestes “donacions” voluntàries dels treballadors, fa que la carta adquireix un caràcter un to que voreja ‘extorsió. Les escoles concertades de Catalunya formen part del Servei Públic d’Educació i ens sembla inimagiable i del tot intolerable que, un cop assabentat d’aquesta situació, el Departament d’Educació de la Generalitat permeti que les direccions d’aquests centres puguin sotmetre els seus treballadors a aquesta mena de pressions.

La UGT exigim la retirada immediata de la proposta de donacions “voluntàries” que han fet les direccions de Verdunes i una garantia per part del Departament d’Educació que els docents del Servei Públic d’Educació del nostre país no hagin de pagar les conseqüències, un cop més, d’aquesta crisi. Ara més que mai el professorat dels centres concertats està demostrant el seu compromís i la seva voluntat de servei públic a la ciutadania. Ara més que mai el Govern i les direccions han de valorar com cal i mostrar el seu suport a aquests treballadors i treballadores.

 

 

Top