Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT Educació considera precipitat i perillós el pla de reobertura de centres i n’exigeix la retirada immediata

UGT Educació considera precipitat i perillós el pla de reobertura de centres i n’exigeix la retirada immediata

Tot just ha acabat la roda de premsa del Conseller d’Educació. En ella ha anunciat el Pla de Reobertura de Centres.

Lamentem, d’entrada, que sigui la primera vegada en més de dos mesos que el Conseller s’adreça formalment al país.

Més enllà dels detalls d’aquest pla, UGT Educació constatem que, un cop més, el Conseller ha optat per no consultar ni comunicar prèviament aquest pla a la comunitat educativa. Els sindicats, com a representants legítims del personal docent i no docent que treballa als centres, ni hem negociat ni se’ns ha consultat aquestes propostes prèviament. Pel que podem saber, tampoc els equips directius ni els comitès de prevenció de riscos laborals han participat en la seva redacció ni hi han donat el vist-i-plau.

Malauradament no és la primera vegada que en el marc de la crisi sanitària que estem vivint el Departament d’Educació actua amb aquest menyspreu davant la comunitat educativa i, més concretament, davant els treballadors i treballadores i els seus representants legítims.

Ens preguntem quines són les raons de fons que han empès el Departament d’Educació a l’anunci d’una precipitada i perillosa reobertura dels centres educatius el mes de juny.  Òbviament no són raons ni educatives ni de caràcter sanitari i ens temem que no tinguin més a veure amb una concepció conservadora dels centres educatius com a simples aparcaments que permetin a pares i mares tornar a la feina sense valorar com cal un risc de contagi prou evident.

A hores d’ara els centres del Servei Públic Educatiu del nostre país amb prou feines disposen d’equips de protecció individual en condicions per dur a terme les preinscripcions presencials. Quines garanties tenim que les escoles que el senyor Bargalló proposa reobrir el mes de juny disposaran d’aquests equips? Es tornarà a repetir el que ja ha passat amb les connexions i tauletes que havien d’arribar als alumnes més desafavorits i que, en molts casos, encara no han arribat?

UGT Educació considerem precipitat i perillós el pla de reobertura que ha presentat avui el Conseller i n’exigim la retirada immediata. Exigim també la convocatòria urgent de la taula de negociació i del comitè de prevenció de riscos laborals per poder estudiar i consensuar una proposta de retorn a les aules el curs 2020-21. Aprofitem l’avinentesa per recordar-li al Conseller que el nostre sindicat li ha enviat fins a dues cartes al llarg d’aquestes setmanes i que ni tant sols s’ha pres la molèstia de respondre.

Pel que fa al’obertura de les llars d’infants, lamentem que el Conseller s’hagi d’inventar un “servei comunitari” dels centres educatius. Les condicions de distanciament imposades per motius de salut són impossibles de complir i obeeixen únicament a criteris econòmics, en cap cas educatius i sanitaris.

Valorarem la possibilitat de convocar aturades per donar cobertura a aquells treballadors que se sentin obligats a posar en risc la seva salut.

 

 

 

Top