Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > I tenen la barra d’anomenar-se entitats socials!!!

I tenen la barra d’anomenar-se entitats socials!!!

 

 

 

NEGOCIACIÓ CONVENI RESIDÈNCIES: PROPOSTA INDIGNA DE LA PATRONAL.

I ES FAN DIR SOCIALS!

Reunida el dia 22 de juliol la Mesa negociadora del conveni col·lectiu de Residències, centres de dia i llars residència per a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual per intentar arribar a un acord per als anys 2018 i 2019. El resultat de la reunió ha estat decebedor.

Des de la part social, amb la finalitat d’intentar arribar a un acord i poder treballar en un conveni de manera més tranquil·la i “pacífica” a nivell social de cara als propers anys, havíem traslladat quatre punts que us detallem:

-Increment salarial: any 2018 un increment de 0 euros i per a l’any 2019 un increment de 30 euros lineals en salari base per a totes les categories, amb la finalitat de pujar més percentualment les categories més precàries.

-Complement d’antiguitat: ampliar el límit en el qual estan topats.

Gaudi dels permisos: gaudi en dies laborables.

-Complement per IT: A la 1a baixa durant tot l’any natural cobrar el 100% del salari.

Doncs bé, la resposta patronal ha estat un NO! A totes.

Els increments proposats són variables i percentuals i no lineals, castigant les categories més baixes.

No accepten la millora en els triennis.

No accepten el gaudi dels permisos en dies laborables, només proposen l’inici del permís. Quan aquest punt ha estat reconegut en sentències judicials i d’abast europeu.

No accepten la millora en la primera baixa per IT.

Portem més de dos anys escoltant moltes lloances, però no veiem ni un sol gest de la patronal, l’Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual.

La misèria s’ha instal·lat a cada proposta realitzada i amb això la pobresa dels seus treballadors i treballadores que veuen ja més d’11 anys els seus salaris congelats.

Les persones treballadores ho han donat tot durant aquest període de crisi provocada per la COVID-19, i a canvi la resposta patronal és no donar ni tan sols el que ja han rebut de l’administració.

Lamentem la seva actitud i ens hem emplaçat a una nova trobada l’1 d’octubre encara que la seva posició sembla del tot inamovible.

Per tant, des de la part social UGT i CCOO iniciarem el full de ruta pactat en les nostres respectives assemblees a partir del pròxim mes de setembre.

Us anirem informant puntualment,

força i lluita!

Top