Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Com ventilar les aules per reduir contagis per COVID-19

Com ventilar les aules per reduir contagis per COVID-19

Els investigadors indiquen en la guia que la reducció del risc de contagi s’aconsegueix disminuint l’emissió i l’exposició a les partícules en suspensió, també anomenades aerosols, susceptibles de contenir virus, que es poden acumular. 

Perill de contagi si hi ha exposició a aquest aire

L’exposició es pot reduir mitjançant l’ús de mascareta ben ajustada; la reducció de el temps d’exposició; l’augment de la distància interpersonal; i la ventilació o purificació de l’aire per eliminar o reduir la concentració de virus en l’aire. La guia es centra en aquest últim apartat.

Ventilar l’aula evita contagis

Enllaç a la guia

Els investigadors conclouen que la ventilació  necessària per reduir el risc de contagi depèn de el volum de la sala, el nombre i l’edat dels ocupants, l’activitat realitzada, la incidència de casos a la regió i el risc que es vulgui assumir.

Des del sector d’Educació d’UGT apostem pel dret a l’educació i pel dret a la salut, per això volem un entorn segur per a tota la comunitat educativa!

 

Top