Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > El Departament transfereix la supervisió de les proves PCR als professors/es a partir de la ESO. Intolerable.

El Departament transfereix la supervisió de les proves PCR als professors/es a partir de la ESO. Intolerable.

El passat 30 d’octubre, el Departament de Salut va publicar l’Annex al “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS- cov-2” (18.10.20) en fase de mitigació (30.10.20).

Aquest document, a més de mostrar una vegada més la improvisació del Departament de Salut i del Departament d’Educació i la seva voluntat de dissimular una manca de recursos vergonyosa, trasllada al professorat i als centres educatius una responsabilitat injusta i intolerable.

Des de la UGT hem reclamat des de l’inici de la pandèmia que el Departament contracti tècnics sanitaris d’FP per a cada centre educatiu. Les retallades en Sanitat ens han portat a aquesta situació de precarietat i manca de personal.

Segons l’Annex, “en l’àmbit educatiu de la secundària: ESO, batxillerat i centres de formació professional, es recomana actualment realitzar estudi de contactes amb PCR en frotis nasal i mitjançant el sistema d’automostra supervisada per professionals docents.

Els professionals docents no tenim la capacitat per supervisar proves de salut, no tenim la formació necessària i, sobretot, no hem d’acceptar aquesta responsabilitat.

Què passarà si es cometen errors  a conseqüència de la inexperiència i de la manca de formació en matèria de salut? Estan les famílies disposades a què personal no sanitari supervisi proves mèdiques als seus fills i filles?

Per si no fos poc, també consta que “els gestors de contactes no realitzaran trucades de seguiment als contactes dels grups de convivència estable escolars. Seran les pròpies direccions escolars, en coordinació amb els referents COVID-escola, les que informaran els progenitors dels contactes sobre el temps i les mesures de quarantena, d’acord amb els protocols establerts i les indicacions dels serveis de vigilància epidemiològica de referència”.

Sabem de totes les dificultats que estan vivint les direccions dels centres, acceptant tasques inassumibles i patint la problemàtica de la gestió dels positius en treballadors i alumnes i de les quarantenes dels grups estables.

Carregar de més feina a les direccions dels centres, ja saturades, és del tot intolerable. Aquesta feina és de personal sanitari qualificat i no del professorat, tal com se’ns ha recordat des d’ambdós Departaments força vegades en els últims 8 mesos.

Des de la UGT volem posar de manifest la manca de lideratge i incapacitat dels Departaments d’Educació i Salut. Fa massa temps que veiem com arriben instruccions sense que cap responsable del Departament d’Educació hagi tingut ni una sola reunió amb nosaltres com a representants de les persones treballadores de les escoles concertades i per tant sense donar-nos la possibilitat d’explicar els neguits i problemes que ens estem trobant a les escoles.

Com a UGT Educació, estem farts de la deriva  dels Departaments de Salut i d’Educació que, donada la seva manca de lideratge i una incapacitat de gestió flagrants, simplement imposen decisions sense negociar mai amb la representació legal dels treballadors.

Des de la UGT Educació manifestem que els docents NO HAN D’ASSUMIR tasques pròpies de personal sanitari.

Ens va la salut i la dels nostres alumnes!

Top