Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Reclamem que s’aboni l’increment del 0,9% de les retribucions del personal de la Generalitat

Reclamem que s’aboni l’increment del 0,9% de les retribucions del personal de la Generalitat

En una carta adreçada a Pere Aragonès, reclamem que ordeni el pagament d’aquest increment a la nòmina del mes de maig, amb efectes retroactius a 1 de gener.

El passat 30 de desembre va aprovar-se la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2021, contemplant al seu article 18.2 un increment del 0,9% de les retribucions del personal al servei del sector públic amb efectes d’1 de gener del 2021. Al novembre de l’any passat, més d’un mes abans de l’aprovació de la citada llei, l’executiu català va anunciar que acordarien traslladar aquest increment a les treballadores i treballadors públics catalans a la primera reunió del consell executiu que es fes un cop entressin en vigor els nous pressupostos estatals. Gairebé 5 mesos després de l’aprovació d’aquesta Llei de pressupostos, i després de nombroses reunions del consell executiu, encara no s’ha fet efectiu a les nòmines dels treballadors de l’Administració de la Generalitat de Catalunya aquest increment retributiu, mentre que pràcticament a la resta d’Administracions, tant catalanes com estatals, sí ho han fet.

La Federació de Serveis Públics de la UGT denunciem que les treballadores i treballadors públics catalans ens sentim maltractats pel nostre propi Govern i reclamem el que ja hauria d’haver fet d’ofici, i més quan aquests treballadors o treballadores hem donat i continuem donant servei sense descans a la ciutadania catalana enmig d’una crisis sanitària sense precedents.

Considerem que ja no poden haver-hi més excuses per traslladar el que lícitament reclamem els més de 200.000 treballadors i treballadores de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Per tant, demanem al màxim responsable del govern de Catalunya i conseller d’Economia i Hisenda en funcions, Pere Aragonès, que doni les instruccions pertinents per a què es traslladi l’increment salarial del 0,9% a les nòmines de les treballadores i treballadors de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a la nòmina del mes de maig, amb la corresponent regularització retroactiva amb efectes 1 de gener de 2021.

Tanmateix volem recordar-li el compromís adquirit el passat 11 de desembre de 2018 pel seu Govern amb els sindicats UGT, CCOO i USOC, que preveia la recuperació aquest mateix any del 55% de la paga extraordinària deixada de percebre el 2014, així com la recuperació del 50% del complement de productivitat.

No cal recalcar que la UGT exigim el compliment íntegre d’aquest acord i, per això, li demanem que doni les indicacions oportunes per a la convocatòria urgent de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic per tractar els detalls de la devolució d’aquestes quantitats.

Top