Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Des de la UGT veiem ignorància o incompetència la gestió de la demanda de la FP a Catalunya

Des de la UGT veiem ignorància o incompetència la gestió de la demanda de la FP a Catalunya

UGT de Catalunya acusa el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, de “mentir” en les seves declaracions sobre el reforç de la Formació Professional (FP) abans de l’inici del nou curs escolar.

Cristina Martín, secretària d’Educació del Sindicat afirma que “no és prioritària” per part de Departament si s’analitzen les xifres facilitades al detall. De fet,  critica que la conselleria parli de la “legislatura de la FP” sense una aposta real, amb una dotació pressupostària necessària, per a ampliar l’oferta formativa.

Insta el dirigent d’ERC a “asseure’s i negociar” per a aconseguir una educació pública i concertada que “sigui capaç de baixar les ràtios”  i de mobilitzar les places suficients per a tots els alumnes que optin per aquesta via.

Cristina Martín, ha carregat contra el conseller per aquesta “presencialitat” amb la qual es durà a terme el pròxim curs en els centres educatius. Davant la possibilitat de nous positius per Covid-19 a les aules i el principi de no aïllar el grup de contacte estret, el sindicat ha recordat que “les classes no estan preparades per a ser mixtes”. És a dir, per a impartir-se híbrides de manera virtual i físicament. “La bretxa digital provocarà que moltes persones no puguin seguir aquestes classes”, ha assegurat la representant sindical.

Formació Professional

L’increment d’alumnes de FP, segons va assegurar ahir la Conselleria d’Educació, ha estat del 23% aquest 2021, enfront del 2% de més preinscripcions habituals d’anys anteriors. De fet, s’han registrat 52.000 sol·licituds enfront d’una oferta de 38.000 places. No obstant això, UGT considera aquestes dades “totalment falses” perquè “han augmentat any rere any més del 2%”.

Cambray va remarcar que “cap alumne es quedarà sense plaça en els cicles formatius de grau mitjà”. Una cosa a la qual Martín ha recordat que “deixa fora” als de superior. La via que, a més, dóna accés a la Universitat. “No és prioritari per al Departament d’Educació”, ha sentenciat la dirigent d’UGT.

Aprofitar la demografia per a baixar ràtios

La UGT manté la reivindicació davant el Departament d’Educació del reajustament de ràtios. És a dir, la quantitat d’alumnes per personal docent que es troben en els centres escolars. Per això, Martín ha sol·licitat aprofitar el descens demogràfic d’estudiants en els col·legis per a baixar les ràtios, atès que és la millor manera de no deixar fora a cap docent i augmentar la qualitat del model d’ensenyament a Catalunya.

 

 

 

Top