Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Sense millores en l’avantprojecte de la “Ley Orgánica del Sistema Universitario”

Sense millores en l’avantprojecte de la “Ley Orgánica del Sistema Universitario”

Després d’un estudi de l’Avantprojecte de la Llei orgànica del Sistema Universitari (*LOSU), UGT UNIVERSITAT presentarà les seves observacions i requeriments al Ministeri aquesta mateixa tarda, en una reunió a la qual han estat convocats els Sindicats representatius del sector.

Encara que en cap moment s’ha mantingut cap mena de negociació, creiem que encara existeix un espai per al diàleg i la negociació, en la qual es podran modificar molts dels aspectes amb els quals no estem d’acord, ja que la proposta minora els drets dels Treballadors/as de la Universitat i en general, la qualitat del sistema universitari.

Aquesta impressió s’ha vist reforçada per la convocatòria que hem rebut avui mateix, per a participar el pròxim dia 28 a la tarda en una reunió multisectorial per a tractar sobre el capítol de la *LOSU sobre la governança de les universitats públiques.

Com ja us avançàvem el dia 31 d’agost, no estem d’acord en les modificacions que es proposen sobre governança i autonomia de les universitats, per considerar que podrien donar pas a una politització territorial del sistema, per algunes mancances en aspectes essencials i per incidir en excés en aspectes laborals que haurien de ser desenvolupats reglamentàriament.

Finalment, creiem que aquest Avantprojecte no afavoreix les condicions laborals del Personal d’Administració i Serveis i que les figures de Personal Docent i Investigador que estableix faran molt complicada la carrera professional, empitjorant les condicions per a l’accés, dificultant l’estabilització i impedint l’homogeneïtat en la consolidació del lloc.

En el document adjunt podeu llegir les nostres conclusions sobre el text i les primeres propostes que presentarem avui.

Us informarem puntualment de cada reunió mantinguda

I aquí podeu llegir les nostres cocnlusions a l’avantprojecte presentat.

UNIVERSIDAD INFORMA ANTEPROYECTO 7.doc

 

 

 

Top