Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > CONSELLER, AMB LA LLENGUA  NO S’HI JUGA!

CONSELLER, AMB LA LLENGUA  NO S’HI JUGA!

La UGT estem totalment en contra d’exigir el nivell C2 de català per exercir la funció docent.

La UGT és un sindicat compromès amb la llengua catalana i la seva posició respecte a la immersió ha quedat ben clara. Formem part de la plataforma Som escola i ens hem adherit al manifest publicat respecte al tema de l’obligatorietat del 25%. Si creiem en l’autonomia dels centres educatius i la seva comunitat educativa ha aprovat un projecte educatiu de centre i un projecte lingüístic l’hem d’avalar.

Fins aquí tot clar: els jutges no han de dictaminar quines són les necessitats lingüístiques d’un centre, han de ser les respectives comunitats educatives les que determini com s’ha portar a terme.

Una altra cosa és que justament el dia que els sindicats de forma unitària ens concentrem davant de la Conselleria d’Educació, per demanar unes escoles obertes i segures, la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, transformi unilateralment les condicions d’accés a la funció docent, comunicant per videoconferència a les direccions dels centres públics que a partir de l’any 2024 s’exigiria el nivell C2 de llengua catalana per a totes les persones que es vulguin incorporar a la borsa de treball o opositar.

Simultàniament el Ministeri ha presentat un esborrany d’Estatut Docent, reivindicació històrica dels sindicats, per cert qualificat d’insuficient per les forces sindicals com per exemple la nostra, la UGT. En l’apartat 3.3 de les “24 propostes de reforma per la millora de la professió docent” s’emplacen també a l’any 2024 per a reformar l’accés a la professió docent.

Per tant com a sindicat docent reclamem que les dues administracions estableixin un procés de negociació seriós amb la representació legal de les persones treballadores en les diferents meses sectorials per tal de parlar de l’accés a la funció pública docent.

Reiterem que la UGT no avalem que el C2 sigui necessari i pensem que aquest tema ha sorgit amb la voluntat de vendre fum i desviar el focus d’atenció vers aquest tema per a tapar la seva mala gestió de la pandèmia a les aules aquest trimestre o el nyap dels exàmens de l’IOC per citar algun exemple.

Per tant emplacem el Departament a negociar com seran els concursos i les oposicions sense més dilació en comptes de generar preocupació i mala maror entre el professorat que actualment ha de centrar-se en resoldre el dia a dia pandèmic.

El Consell Escolar de Catalunya està elaborant a través d’un grup de treball sobre l’ús de la llengua a l’escola un document amb propostes per tal d’activar i promoure l’ús del català a l’escola i a la societat. En formem part i creiem que amb el diàleg, la negociació podem millorar la situació. Però fixem-nos objectiu realistes i que no afectin negativament ni el sistema ni les condicions laborals de les persones.

La UGT estem totalment en contra de l’obligatorietat del C2 per a l’exercici de la professió docent.

Amb la llengua no s’hi juga!

Top