Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Un Departament totalment a la deriva modifica el calendari de manera unilateral

Un Departament totalment a la deriva modifica el calendari de manera unilateral

Avui en roda de premsa el Conseller d’Educació ha anunciat la modificació del calendari escolar de cara al proper curs 2022-2023. Entre altres canvis, el Conseller ha fet públic que l’inici del curs escolar serà el dia 5 de setembre, una setmana abans del que era habitual.

D’entrada UGT volem posar de manifest un cop més la manca de diàleg del Departament amb la representació sindical de les treballadores i treballadors del Servei Públic d’Educació de Catalunya, principals afectats per aquest canvi de calendari. Tal com va passar ja fa uns dies amb l’anunci de la propera exigència del Nivell C2 de català i amb les presses per aprovar un esborrany de nou currículum, sembla que per a aquest govern no és prioritari parlar i consensuar les seves propostes, ni amb les treballadores i treballadors, ni amb els sindicats ni amb les direccions dels centres. Potser caldrà demanar també una taula de diàleg o una mediació internacional per aconseguir que el Govern s’assegui en una taula de negociació.

Pel que fa a la mesura anunciada en relació a la data d’inici de curs, és evident que a banda de les bondats que ha fet públiques el Conseller, també té importants implicacions laborals relacionades amb la preparació del curs, tant als centres de titularitat pública, com als centres concertats i privats. Lamentem que un cop més i en un context duríssim als centres educatius, el Departament renunciï al diàleg i llenci bombes de fum en lloc de centrar-se en la gestió de la pandèmia.

Top