Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > L’abandonament escolar a la FP fa aflorar les llacunes educatives de l’ESO.

L’abandonament escolar a la FP fa aflorar les llacunes educatives de l’ESO.

Jesús Martín, responsable d’FP de la UGT de Catalunya i una de les persones que en saben més de la situació d’aquest nivell educatiu a Catalunya, denuncia aquesta problemàtica que, cada cop més, afecta no solament al sistema educatiu sinó a tota la societat.

Aquestes són algunes de les reflexions que ha compartit el nostre company a El Periódico.

Són “insostenibles” les altes xifres d’abandonament escolar. Sembla que no se n’adonin que aquestes persones que abandonen no desapareixen, segueixen aquí, i avui en dia la gent per a poder treballar necessita unes qualificacions. No afrontar la situació és moure el problema d’una conselleria  a l’altra, donat que qui no tingui unes mínimes competències no té futur en el món laboral. 

Tornant altra vegada en la qüestió de les ràtios elevades i l’abandonament. El que no pot passar és que s’aprofiti l’abandonament escolar per a no afrontar la manca de places, dient que com que després molts abandonen, no fa falta incrementar-les.

Si voleu accedir a la notícia, ho podeu fer al final d’aquest enllaç:

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20221116/abandono-escolar-formacion-profesional-lagunas-eso-78592647

 

 

Top