Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > UGT-UOC guanya la impugnació a les eleccions al Comitè 2024

UGT-UOC guanya la impugnació a les eleccions al Comitè 2024

El novembre passat i en el marc de les eleccions sindicals, l’empresa va presentar un cens que excloïa tot el personal treballador de les seus de fora de Barcelona. La Secció Sindical de la UGT-UOC va defensar el dret a la representació d’aquest col·lectiu i va impugnar el cens a la Mesa Electoral. En primera instància la mesa va rebutjar aquesta impugnació i UGT vam presentar denúncia davant l’autoritat laboral competent.

El laude del Departament de Treball de Catalunya va donar la raó al sindicat de manera clara i com a conseqüència la mesa electoral va paralitzar el procés electoral i es va iniciar un nou procés. En aquesta segona convocatòria, l’empresa – que no ha recorregut el laude – ha inclòs al cens electoral tot el personal treballador que abans havia estat exclòs.

Aquest laude dictamina que la UOC té un únic centre de treball a efectes de representació col·lectiva, independentment de la distribució geogràfica dels treballadors, i garanteix el dret de tot el personal treballador a la representació en un únic Comitè d’Empresa. Es resol així l’ambigüitat jurídica-laboral del personal de les seus territorials i garanteix que aquest col·lectiu quedi inclòs en l’aplicació del nou conveni que s’està negociant a la UOC.

Top