Caos en les adjudicacions de personal d’atenció educativa del Departament d’educació

Nerviosisme, plors, incertesa, malestar, incomoditat, enuig, ràbia, entre d’altres, són sentiments que vàrem poder viure els delegats i delegades de la UGT entre els candidats i candidates als actes d’adjudicació realitzats aquesta setmana passada, per a optar a vacants de diferents categories de personal laboral d’atenció educativa (EEE Educadors Educació Especial,TIS Tècnics Integració Social, i TEEI ècnics Especialistes Educació Infantil).

Aquestes figures són molt importants dins el sistema educatiu per les seves funcions de suport, tant a l’alumnat com als seus companys i companyes docents.

Entorn de 6272 persones van ser convocades en els diferents actes en dos torns, de dilluns a dijous. Això va fer que esdevingués una situació de caos a les hores de les entrades, a l’hora de distribuir-se per aules, i per poder seguir l’acte d’adjudicació de les 1052 places que s’oferien.

Aules repletes de persones, amb manca de ventilació, temperatures elevades, plaga de mosquits i cap pausa en l’acte de dimarts de la categoria de TEEI, que va durar de les 8:30h fins a les 20:30h del vespre.

A més d’això, les persones del segon torn no eren informades de les places que restaven lliures, fet feia endarrerir l’acte i allargar el seu procés, a banda de provocar incertesa entre els participants.

Pel que fa a les convocatòries es publicaven amb poques hores d’antelació i sovint es canviava el dia i l’hora, el nombre de candidats convocats i algunes de les places ofertes.

Tota aquesta casuística va comportar i provocar diferents situacions que vam poder presenciar els delegats i delegades de la UGT.

Alguna de tantes situacions que ens van commoure, va ser el cas d’una mare amb una criatura de 6 dies, convocada a les 8:30h que va romandre a l’aula fins a  les 18:00h per no obtenir cap vacant. Al voltant d’ella, es situaven 4 mares amb els seus nadons al costat de la porta de la sala Victòria Kent de la Facultat de Dret perquè era la part més fresca de l’aula on es podia respirar millor.

Un altre cas va ser el d’una mare d’avançada edat que va restar asseguda fins a gairebé al final de l’acte per representar a la seva filla; que no podia estar present a l’acte. Aquesta mare veia com li anaven prenent els centres educatius de la llista que li havia fet sa filla. La dona va patir un atac d’ansietat quan va arribar el seu torn i no quedava cap plaça del llistat. Va haver de ser ajudada tant pels candidats que estaven prop d’ella com de delegats sindicals que van apel·lar a la mesa perquè se l’informés de les places que quedaven lliures. La mare, finalment, va poder escollir entre plors un institut.

Així mateix, es va fer palès un tracte desfavorable cap a un bon gruix de persones de la categoria de TEEI que, que havent aprovat sense obtenir plaça en el concurs d’oposició recentment; no van ser convocades i conseqüentment, no van tenir la possibilitat d’obtenir una vacant per mitjà d’aquest acte d’adjudicació.

Situacions com aquestes s’ haguessin pogut evitar en el segle que estem en plena era digital de la que tant presumeix la Generalitat de Catalunya.

És una vergonya i un despropòsit el maltractament rebut i la manca d’humanitat, tant cap als assistents als actes d’adjudicació com pels treballadors i treballadores del Departament.

I tot això encara no s’ha acabat, ja que divendres ens vam trobar que l’aplicatiu de les adjudicacions no funcionava, es donaven places vacants que ja estaven ocupades per persones que havien aprovat un procés llarg d’oposició de TEEI, i que a més, el programa adjudicava places donades als diferents actes realitzats aquests dies; per aquest fet es va haver d’anul·lar divendres a la tarda.

Un caos tot plegat que repercuteix en l’avançament de l’inici de curs i el bon funcionament dels centres, perquè mancarà aquest personal tan essencial del sistema educatiu.

El tracte rebut, una vegada més i com sempre, ens fa sentir que som treballadors i treballadores de segona classe dins del Departament d’Educació.

This entry was posted in Sin categoría. Bookmark the permalink.