TORNEM AL SISTEMA DE FINANÇAMENT DE FA MÉS DE 15 ANYS???

La UGT celebrem la decisió per part del Departament d’Educació del 1r cicle de l’Educació infantil en la seva gratuïtat, malgrat que s’hagi iniciat només pels alumnes de 2 anys. Segons manifestacions que el mateix conseller va fer el passat 4 d’abril als mitjans de comunicació.

L’Acord signat pel Departament amb la Federació i l’Associació de municipis de Catalunya sobre la gratuïtat de l’escolarització dels infants de 2 anys, mitjançant la cobertura del pagament que actualment aporten les famílies, ens ha generat molt neguit als professionals de les 42 Llars d’Infants pròpies del Departament d’Educació. Les experiències anteriors en les quals havien d’esperar la corresponent dotació pressupostària per la gestió de les Llars, feia patir a l’hora de gestionar econòmicament amb els problemes que comporta el pagament als proveïdors, entre d’altres moltes dificultats!

La UGT avui a la mesa de Llars d’Infants hem manifestat al Departament la nostra preocupació davant d’aquesta nova fórmula de finançament de les Llars. Hem expressat que les experiències anteriors van tenir conseqüències tan nefastes, com per exemple la negativa de molts proveïdors a l’hora de servir productes a les Llars per pagaments massa enrederits, el subministrament de llum, etc.

La UGT seguirem exigint que la dotació pressupostària sigui mensual i per avançat. Això és el que ens han comunicat i la UGT no ens refiem, per aquest motiu els vostres representants sindicals farem un seguiment en el Comitè Intercentres, perquè això sigui d’obligat compliment.

L’aportació per l’estada que a hores d’ara fan les famílies dels infants del primer cicle d’educació Infantil és de 118 €, des de la UGT treballarem fins que tota l’etapa educativa 0-3 sigui gratuïta.

Sobre l’avançament del calendari escolar la proposta del Departament es iniciar amb els infants el curs el dia 5 fins al 9 de setembre de 9 a 14h, i finalitzar l’últim dia lectiu de juny, del 26 fins al 30 de juny de 9 a 14h.
El personal no es veurà afectat en el còmput d’hores que es realitzen anualment,  ja que la proposta per part del Departament es iniciar el curs el dia 1 fins el 9 de setembre de 9 a 14h, i finalitzar el 7 de juliol de 2023.

Així mateix, farem saber a la conselleria el nostre gran rebuig al format pres per aquest executiu en fer anuncis d’accions molt importants a través dels mitjans de comunicació i no parlar abans amb els agents que hauran de gestionar aquest nou model de finançament com ara les direccions de les Llars d’infants.

També hem manifestat al Departament que considerem insuficient i mísera la intervenció dels administratius, per reforçar les tasques de direcció de les Llars i que caldrà revisar i continuar treballant per ampliar significativament aquest reforç. La UGT creiem que aquests arriben tard per la feina que se’ls hi ve a sobre en el període de preinscripció i posterior matriculació dels infants, i així ho hem manifestat a la mesa de Llars a la Directora General i a la Subdirectora.

La UGT seguirà lluitant pel bon funcionament de les Llars.

This entry was posted in Sin categoría. Bookmark the permalink.