Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Comunicat del sindicat d’Universitat Pública FeSP-UGT

Comunicat del sindicat d’Universitat Pública FeSP-UGT

El SINDICAT D’UNIVERSITAT DE CATALUNYA DE FeSP-UGT COMUNICA:

que en el curs que s’inicia, la responsable del sindicat i els seus delegats en les 7 universitats públiques,  treballaran  prioritàriament en les següents línies:

  • Seguirem exigint a l’administració universitària de la Generalitat la substitució de l’anomenat “Espai de diàleg”, clarament insuficient i inoperant, per una Mesa sectorial d’universitats, d’acord amb la previsió normativa del “Estatuto Básico del Empleado Público” (EBEP, art. 34.4).
  • Vetllarem per resoldre amb urgència la gran precarietat laboral que afecta als treballadors de les universitats públiques, tant al Personal Docent i Investigador (PDI) com al Personal d’Administració i Serveis (PAS): sense cobrir moltes vacants, devaluació laboral de les que es cobreixen (convertint places de professor Titular o Catedràtic en places de professor associat, lector, etc.), augment de la contractació temporal, salaris precaris i molt precaris, bloqueig de la promoció professional, etc.

 En aquest punt, volem recordar particularment el següent:

  • Pel que fa al PAS, veiem la necessitat que el Govern de la Generalitat recolzi (mitjançant els seus grups parlamentaris o altres vies d’influència) la campanya de mobilitzacions iniciada pel nostre sindicat i altres per la incorporació del PAS de les universitats a la via de la estabilització laboral, en el context del la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).
  • Pel que fa al PDI, la necessitat de convocar amb urgència i de manera àmplia places permanents de totes les categories i modalitats legalment existents a les universitats, tant laborals com funcionarials: Lectors, Agregats, Titulars d’Universitat, Catedràtics d’Universitat i Catedràtics Laborals d’Universitat.

Exigim la definició i publicació a totes les universitats públiques catalanes de la seva relació de llocs de treball (RLT), tal i com és obligatori a totes les administracions públiques. Relació de llocs de treballs que en tots els casos hauria de respectar la LOU (arts. 48.4 i 48.5) en el sentit que en cap cas el PDI temporal pot superar el 40% de la plantilla docent i pel que fa a que un mínim del 51% de places docents han de ser ocupades per funcionaris.

 

Exigim la solució del conflicte d’interins,  amb uns contractes temporals  que s’allarguen més enllà de 3 anys.

La Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) obre, gràcies a la pressió exercida per UGT i altres sindicats, una nova via per  l’estabilització del Personal Docent i Investigador (PDI).   L’article 19.6 de la Llei PGE   permet la convocatòria a efectes d’estabilització, al llarg dels propers 3 anys, del 90% de totes aquelles places temporals que hagin estat ocupades de forma interrompuda durant tres anys per Personal Docent i Investigador (PDI).

  • Participarem en el PACTE NACIONAL PER A LA UNIVERSITAT

La UGT de Catalunya  i el  SINDICAT D’UNIVERSITAT DE CATALUNYA DE FeSP-UGT s’ha compromès a participar activament pel PACTE NACIONAL PER A LA UNIVERSITAT per tal d’aconseguir  acords per un millor finançament de les universitats públiques,  millores en les polítiques de personal i un sistema de taxes i beques que asseguri l’accés a tots i totes.  Al mateix temps creiem necessari revisar el model de gestió universitari per enfortir la democràcia interna i la transparència.

Altres línies de treball del sindicat i dels seus delegats seran:

  • Conciliació Treball i vida familiar
    • Fer el seguiment de la correcta aplicació dels acords que ja hem aconseguit i recuperació dels drets que es van perdre amb les retallades
  • Salut en el treball.
    • Exigir i participar en l’elaboració de Protocols contra l’assetjament i protocols de resolució de conflictes interpersonals.
  • Formació del personal
    • Demanar la creació de comissions per la negociació de la formació de tots els treballadors.

Top