COMUNICAT INFORMATIU SOBRE L’ATENCIÓ A L’ALUMNAT AMB SITUACIONS SANITÀRIES COMPLEXES ALS CENTRES EDUCATIUS.

El passat 24 de novembre la Plataforma per l’ Infermera Escolar havia de tenir una reunió amb representants dels departaments de Salut i Educació. La reunió va ser convocada per la Sra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, a petició de la Platafoma. Hi van assistir 7 professionals del CatSalut però cap representant del Departament d’Educació, que va excusar la seva absència però no van suplir-la.

Vam sortir de la reunió amb la sensació que un cop més no s’havia escoltat la demanda que exposem com a plataforma; VOLEM UNA INFERMERA ESCOLAR!!. És per tot aixó que tornem a denunciar:

  • La inacció del govern per fer efectiva la Proposta de Resolució aprovada per incorporar la infermera escolar a tots els centres educatius de Catalunya, presentada per la Diputada Esther Niubó al Parlament, el 28 de novembre de
  • La poca transparència dels departaments d’Educació i Salut, ja que en cap moment se’ns ha facilitat l’accés a l’Acord Marc i el Pla d’escola Inclusiva.
  • La manca de comprensió envers famílies, alumnat, personal de suport educatiu i docents que dia a dia han de fer front a la complexitat que suposa garantir el dret a l’educació dels infants amb situacions sanitàries complexes.
  • La figura de la infermera o infermer escolar no pot ser substituïda per la d’una vetlladora “sanitària” o vetllador.
  • La manca d’aplicació de les pròpies mesures exposades pel departament de Les famílies no hem estat assabentades per part dels equips d’atenció primària que han de fer la valoració dels nostres fills i filles de cap de les mesures que s’han d’aplicar. És per aquest motiu que constatem l’incompliment de l’aplicació del pla i de l’adjudicació d’hores d’infermeria.
  • La falta de pressupost per aquest alumnat, que és el més L’educació és un dret universal i tothom ha de tenir la mateixa atenció amb els i les professionals corresponents.

Davant aquesta situació insostenible prendrem les mesures que considerem necessàries i no descartem cap tipus de mobilització. VOLEM SOLUCIONS REALS!!!!

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a COMUNICAT INFORMATIU SOBRE L’ATENCIÓ A L’ALUMNAT AMB SITUACIONS SANITÀRIES COMPLEXES ALS CENTRES EDUCATIUS.

RECUPERADES TOTES LES PAGUES EXTRES

“Un acord signat per comparses i palmeros”

“Un acord amb el que ens volen vendre una moto”

“Un acord delirant que no és més que un pasteleo”

“Un acord vinculat a condicions de difícil o impossible compliment i ple d’ambigüitats i dilacions en el temps”

“Un nyap negociador i una cessió a l’Administració”

Aquests són algunes de les demagògiques frases que Catac i Csif ens van dedicar quan el 12 de desembre de 2018 la UGT, CCOO i Usoc vàrem signar l’Acord de retorn de les pagues extres de 2013 i 2014, que el Govern pretenia retornar inicialment en el període 2019-2026.

Un Acord fruit de la convocatòria de la 1a vaga general dels serveis públics de la Generalitat, impulsada exclusivament per la UGT, CCOO i Usoc, i destinada a acorralar el Govern i obligar-lo a pactar el retorn de les nostres pagues. Recordem ara que cap sindicat més s’hi va afegir, tampoc Catac ni Csif, i que aquests mateixos sindicats la van intentar torpedinar contraprogramant una concentració d’un parell d’hores.

Un Acord obertament criticat per diverses organitzacions sindicals i col·lectius, que ara es materialitza, en pràcticament la totalitat de la part retributiva, amb la devolució definitiva de totes les pagues extres que ens van espoliar.

Un Acord titllat com “el pitjor Acord dels darrers anys” i criticat de portes enfora, però que amb posterioritat en demanaven el compliment a les meses de negociació i, a sobre, es penjaven les medalles d’uns avenços dels quals mai van participar.

El temps i els fets posen cadascú al seu lloc, però també l’hemeroteca, i mentre la UGT vàrem optar per endegar mesures dràstiques i pressionar el Govern per aconseguir un Acord que ara tothom aplaudeix, d’altres s’ho miraven des de la barrera esperant que no es complís, malgrat que això perjudiqués gairebé 200.000 servidors públics.

Una vegada més es demostra que el sindicalisme responsable però ferm, reivindicatiu i combatiu de la

UGT és la única via per avançar en les millores socials i laborals. La resta és pura demagògia. Salut!

Barcelona, 25 de novembre de 2021

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a RECUPERADES TOTES LES PAGUES EXTRES

LA GRAN MENTIDA DE LA IAC-CATAC

http://ugtgeneralitat.cat/generalitatugt/archivos/3026

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a LA GRAN MENTIDA DE LA IAC-CATAC

LA UGT ACONSEGUIM QUE EL GOVERN RETORNI ALS EMPLEATS PÚBLICS EL 100% DE LA PAGA EXTRA DE 2014 A LA NÒMINA DE NOVEMBRE

A la reunió de la Mesa General d’Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) que es va celebrar ahir 18/10/2021, la UGT hem aconseguit que a la nòmina del mes vinent el Govern ens aboni el 91,67% que ens falta per cobrar de la darrera paga extra del 2014 que ens restava per recuperar a tot el personal laboral.

Aquest Acord, significa la recuperació efectiva de les 3 pagues extres que ens van robar (2012, 2013 i 2014), confirma el gran encert que va suposar la convocatòria l’any 2018 per part de la UGT, CCOO i USOC de la primera vaga general dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya, cosa que va obligar al Govern a negociar el retorn de les pagues extres espoliades, a més de d’altres conceptes, i que es va plasmar a l’Acord del Comitè de Vaga de 12 de desembre de 2018.
Recordem que la convocatòria d’aquesta vaga general, a la que incomprensiblement cap
sindicat més s’hi va voler afegir, es va fer per combatre el menyspreu d’un Govern als seus
treballadors públics que, malgrat tenir un mandat del Parlament instant-lo a retornar-nos les pagues que encara ens devien en dos anys, es va despenjar amb una proposta de calendari de retorn a 8 anys vista, o sigui que pretenien tornar-nos les nostres pagues entre el 2019 i el 2026.
Doncs bé, tot i que l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018 (obertament criticat pels sindicats que no es van afegir a la convocatòria de vaga) preveia la devolució de la paga extra de 2014 en dos trams, el 46,67% durant l’any 2021 i el 45% restant durant el 2022, la UGT hem aconseguit avui reduir aquests trams en un de sol i el Govern ens abonarà la totalitat de la paga extra de 2014 a la nòmina del mes que ve.
A banda de l’aplicació immediata d’aquestes mesures, la UGT hem demanat la convocatòria del Grup de Treball per seguir avançant en aquesta matèria i que en cap cas ens oblidem d’altres que ja vàrem situar a la mesa de negociació com les 35 hores de jornada setmanal, la recuperació de 3 dies d’assumptes propis, la recuperació del 100% de retribucions durant el primer any de reducció de jornada per cura de fill, entre moltes d’altres.
Hem d’afegir que la recuperació íntegra de la paga extra aquest mes de novembre suposa, però, que el 50% de la Productivitat (bufanda) previst per a aquest any, i del què encara n’estem negociant el model, es traslladarà a l’any vinent, moment en que recuperarem el 150% en 2022 i al 2023 100% d‘aquest complement.
La UGT considerem que l’acord d’ahir és una molt bona notícia per als més de 200.000 empleats públics de la Generalitat de Catalunya als que se’ns va espoliar part de les nostres retribucions i pensem que podem començar a tancar per fi un dels punts més conflictius que teníem obert des de 2012.

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a LA UGT ACONSEGUIM QUE EL GOVERN RETORNI ALS EMPLEATS PÚBLICS EL 100% DE LA PAGA EXTRA DE 2014 A LA NÒMINA DE NOVEMBRE

COMITÈ INTERCENTRES DE PERSONAL LABORAL DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ: OFERTA PÚBLICA DE TEEI

Us informem que el passat dimarts dia 14 de setembre, recollint les vostres queixes, vàrem tenir la reunió que havíem sol·licitat amb la Subdirecció de Serveis per resoldre dubtes sobre el procés selectiu corresponent a la convocatòria L005/2020 de Tècnica d’Educació Infantil.

Valorem positivament la informació que ens varen donar referent als dubtes plantejats i que podeu consultar al web del Departament  A l’apartat “Preguntes més freqüents”. 

Malgrat tot hi ha temes que ens segueixen preocupant, com ara l’organització de la realització dels dos exercicis de la primera prova.

Com a comitè hem manifestat que no entenem perquè no s’ha previst un descans entre exercici i exercici. Considerem que aquesta decisió de l’Òrgan Tècnic  provoca una durada excessiva de la prova que fa que les aspirants hagin d’estar massa hores assegudes dintre d’una mateixa aula. Denunciem que aquesta situació d’enclaustrament pot crear una angoixa innecessària que pot influir negativament en els resultats.

Som coneixedors i valorem la necessitat de l’aplicació de les mesures COVID, però considerem que les facultats disposen d’uns espais exteriors suficients per permetre sortir de l’aula per fer un descans. Creiem que seria la manera d’aconseguir un clima més facilitador a l’hora de fer una prova d’aquestes característiques.

Des del Comitè Intercentres ja vam manifestar al Departament que 5 hores seguides dintre d’un aula, crea malestar i disminueix la capacitat de concentració.

Malauradament no han tingut en compte la nostra petició i es torna a reproduir la situació de les oposicions de  llars d’infants de fa uns anys.

Així mateix us informem que ens hem adreçat a la Directora General per fer-li arribar aquesta queixa que trobem del tot justificada.

 

 

 

Posted in ACTUALITAT, OPOSICIONS | Comentaris tancats a COMITÈ INTERCENTRES DE PERSONAL LABORAL DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ: OFERTA PÚBLICA DE TEEI