EL 17 DE JUNY ENS MOVILITZEM

📢Companys i companyes!

Des de la UGT hem fet tots els possibles per resoldre la situació complexe i extrema en la  que desenvolupen les seves tasques els educadors/es d’Educació Especial.

Ja vàrem aconseguir una certa millora del còmput d’ hores d’atenció directa a l’ alumnat a l’any 2017.

L’avaluació de riscos psicosocials i ergonòmics realitzada a aquests professionals EEE va demostrar els riscs que venien patint en realitzar aquesta dedicació d’atenció directe continuada a aquest alumnat tan sensible.

Ja hi ha prou de promeses no complertes!!!

Després de demostrar aquest risc, des de la nostra Subdirecció va manifestar el curs passat, el reconeixement d’aquesta demanda i la resolució d’aquesta situació pel mes de setembre del curs 20/21.

Després de tornar a parlar la setmana passada, en la mesa d’EE, de la tornada a les 25h d’atenció directa a l’ alumnat, la Subdirecció General es torna a posar d’esquena.

Els delegats/es de la UGT ja no podem permetre aquesta “enganyifa” per part del Departament, i conjuntament amb la resta de sindicats que configuren el comitè intercentres…

Hem dit PROU i us presentem a continuació aquesta proposta d’accions de pressió.

ARA NECESSITEM LA VOSTRA FORÇA per reivindicar les condicions òptimes que no perjudiqui la nostra salut, tan física com psíquica. US HI ESPEREM!

LA UGT, SEMPRE PENDENTS DE TU

Posted in ACTUALITAT, DENUNCIA, Educació Especial | Comentaris tancats a EL 17 DE JUNY ENS MOVILITZEM

Reunió de l’últim Comitè intercentres amb el Departament d’ Educació i de la MESA D’EE

UGT INFORMACIÓ!

Reunió de l’últim Comitè intercentres amb el Departament d’Educació i de la MESA D’EE de la setmana passada.

🔹Procés selectiu de la categoria de TEEI.

La Subdirecció General del Servei del Personal Laboral del PAS ens informa que la situació actual ja permet realitzar les proves amb seguretat, el protocol de salut està sent revisat pel PROCICAT i ja compten amb espais adients per realitzar les proves.
La llista i la data de les proves la publicaran d’aquí a poc temps i han manifestat que es realitzarà en període NO lectiu. Recordeu que el període no lectiu és del 23 de juny al 31 de juliol i de l’1 al 13 de setembre.

Ens van informar que la data de les proves podrà situar-se entre 30-50 dies després de la publicació de la llista definitiva de candidats i candidates.

🔸Consolidació places COVID

L’actual Pla de reforç COVID acaba el 31 d’agost. Actualment el departament està treballant per aconseguir un nou programa temporal, s’està treballant en l’àmbit administratiu, jurídic, econòmic.

Ens han comunicat que no poden garantir que continuïn les mateixes treballadores i treballadors als mateixos llocs de treball.

Des de la UGT pressionarem perquè aquestes places esdevinguin vacants de plantilla estable.

Exigim ser informats quan es tinguin notícies al respecte.

🔸 Informació Llar d’Infants

D’altra banda hem interpel·lat a la SGPAS per les diferents informacions que ens han arribat sobre la possible municipalització d’algunes les llars d’infants públiques, la resposta d’aquesta SG ha estat que no en tenen coneixement.
Des de la UGT continuarem treballant en aquest sentit per aquest tema.
Davant la publicació sobre l’estudi d’integrar els infants de 2 anys als centres d’infantil i primària, que està fent el departament, la UGT ens manifestem totalment en contra d’aquesta proposta.
Us mantindrem informats de tots aquests temes i de les diferents informacions relacionades.

📣INFORMACIÓ DE LA MESA D’EEE.

🔸Retorn a les 25h d’atenció directa a l’alumnat de la categoria EEE.

El Departament es nega a negociacions, i dóna raons vàries sense cap sentit. L’any passat ens varen dir que aquest curs es solucionaria, ara tot ha quedat en paper mullat.
Pensem fer actuacions, esteu alerta.

🔹Intruccions de la categoria FIS.

Després de tot el treball realitzat durant anys d’aquest col·lectiu i posat en comú amb la resta de sindicats, ho presentem i posem sobre la taula per negociar. Molt bones paraules per part del Departament, però tampoc avancem.
Us mantindrem informats/des.

🔸Pel que fa al CURS d’HABILITACIÓ de 30 h pel personal EEE del bloc1, el Departament s’ha posat en contacte amb els afectats /des. Aquestes persones seran les últimes que faran el curs.

🔹La UGT va demanar més temps pels candidats del Bloc1 que havien de fer l’OBTENCIÓ DEL TÍTOL de TIS, el Departament es tanca en banda, al·leguem les càrregues familiars, la inflexibilitat del IOC i la incompatibilitat de la vida laboral amb els estudis.

El Departament estudiarà si dóna un curs més justificat per la pandèmia.

Us seguirem informant!
LA UGT SEMPRE PENDENTS DE TU!

Posted in ACTUALITAT, OPOSICIONS | Comentaris tancats a Reunió de l’últim Comitè intercentres amb el Departament d’ Educació i de la MESA D’EE

Material Informàtic per al Persona Laboral. Comunicat del Comitè Intercentres

Benvolguts /es.

Des de la UGT hem anat reclamant reiterades vegades, des de l’inici de la pandèmia, la necessitat que tot el personal laboral educatiu així com les educadores de Llars d’infants del Departament de la Generalitat de Catalunya, tinguin material informàtic igual que tots els professionals dels centres educatius.

Aquí us deixem el comunicat que hem fet arribar com Comitè Intercentres a la Direcció i Subdirecció General:

Sra Anna Maria Franco Baiget Sub-directora general de personal d’Administració i Serveis

Sra Eva Maria Ladron Olivares Directora de Serveis

Sra Inmaculada Reguant Espinal Sub-directora general d’Educació Inclusiva

Comunicat del Comite Intercentres:

Sra.:

Ens dirigim a vostè per posar-li de manifest la situació actual en què es troba el personal laboral d’atenció educativa (PAE) i el personal educador de les Llars d’Infants del Departament d’Educació.

Aquest personal des que es va iniciar la pandèmia el passat curs, es van adaptar a les circumstàncies i van treballar juntament amb la resta de l’equip docent dels respectius centres. Ni aleshores ni ara, no se’ls ha dotat del material informàtic per poder fer la seva tasca.

En cas de confinament, el personal d’atenció educativa i suport a la docència ha de preparar material, donar suport a la tutoria en les aules virtuals, participar en reunions, en l’elaboració d’informes, coordinacions, comissions de treball, claustres així com reunions amb les famílies i tot allò que sigui necessari per al bon funcionament dels centres.

És per això, que des del Comitè Intercentres manifestem el nostre malestar davant la desigualtat de tracte que està rebent aquest col·lectiu per part del Departament. La decisió de no dotar d’ordinadors al personal PAE i al personal Educador de llars és inacceptable.

A més a més, el personal laboral d’atenció educativa en l’actualitat està utilitzant el seu propi ordinador quedant registrades als seus aparells dades sensibles de l’alumnat, cosa que considerem preocupant i més tenint en compte que sovint, l’ordinador personal és d’utilització familiar.

És per tot això que el Comitè Intercentres exigim la dotació de material informàtic i si s’escau de xarxa, als professionals d’aquest àmbit sense discriminacions de cap mena.

Restem a l’espera de la seva resposta

Comitè Intercentres

 

PODEU ACCEDIR AL BUTLLETÍ EN AQUEST ENLLAÇ.

 

Si teniu dubtes, consultes o suggeriments podeu contactar amb nosaltres amb els següents mòbils:

CONTACTES.

Anoia, Alt Penedès, Santa Coloma de Gramenet, Garraf:

Iolanda Estrada: 690316249 iestrada@catalunya.ugt.org

 

L’Hospitalet de Llobregat:

Àngela Rodríguez: 661839410 angelar@catalunya.ugt.org

 

Baix Llobregat:

Pilar Hernández: 669426851 phernandez@catalunya.ugt.org

 

Catalunya Central, Vallès Occidental:

Maite Alonso: 669427001 malonso@catalunya.ugt.org

 

Badalona, Sant Adrià del Besos, Vallès Oriental-Maresme:

Elena Rosillo: 669427054 erosillo@catalunya.ugt.org

 

Consorci:

Diego Rodríguez: 608028490 drodriguez@catalunya.ugt.org

 

Tarragona i Terres d’Ebre:

Dolors Blanes: 626424848 dblanes@tarragona.ugt.org

 

Girona:

Esther Mateu: 682008329 emateu@girona.ugt.org

 

Lleida:

Rosa Bosch: 608950468 rbosch@catalunya.ugt.org

 

WEB: https://ugteducacio.cat/laborals/

FACEBOOK:https://www.facebook.com/ugtlaboralsensenyament

TWITTER: @fetelaborals

INSTAGRAM: ugtlaboralseducacio

 

DELEGATS I DELEGADES DE LA FeSP-UGT 

PERSONAL LABORAL EDUCACIÓ

SEMPRE PENDENTS DE TU

 

 

Posted in ACTUALITAT | Comentaris tancats a Material Informàtic per al Persona Laboral. Comunicat del Comitè Intercentres

Comitè intercentres – Departament

ATENCIÓ 📢

US ENVIEM INFORMACIÓ SOBRE ALGUNS DELS TEMES DE LA REUNIÓ QUE HEM TINGUT EL COMITÈ INTERCENTRES AMB EL DEPARTAMENT

🔸Cobertura de substitució de la compactació de la lactància, fet que havíem reclamat fa temps des de la UGT.

🔹El Departament ens informa que està realitzant l’estudi per tal d’ajustar els tempos del desenvolupament del concurs-oposició a la situació de la pandèmia per tal de poder concretar les dates dels següents processos de la convocatòria de TEIS com ara la data d’examen. Fet que la UGT hem compartit donada la situació d’alarma sanitària.

 

LA UGT, SEMPRE PENDENTS DE TU!

 

 

 

Posted in ACTUALITAT, NOTÍCIA, OPOSICIONS | Comentaris tancats a Comitè intercentres – Departament

DAVANT LA TORNADA AL GENER DE L’ACTIVITAT LECTIVA PRESENCIAL, LA FeSP UGT MANIFESTA QUE:

🔸Volem una tornada a les aules de caràcter presencial però en cap cas en aquestes circumstàncies, donat que molts espais a les escoles no estan condicionats per fer front a una correcta ventilació sense comprometre el confort tèrmic.

🔹En una entrevista a rac1, el conseller Bargalló, que parla amb la premsa però no amb la part sindical que és qui representa als treballadors i treballadores, va manifestar que avui s’enviaria als centres instruccions sobre la ventilació amb les noves indicacions del CSIC.

Doncs ja fa tard! Aquestes instruccions s’haurien d’haver enviat abans de la tornada, ja que milers de professionals avui han començat l’activitat lectiva presencial sense saber quines són aquestes condicions de seguretat.

🔸Des de la UGT us volem recordar que la temperatura mínima de l’aula ha de ser de 17 graus i la del gimnàs, 14 graus. Tot el que estigui per sota d’aquests paràmetres , incompleix la normativa vigent referent a la prevenció de riscos laborals i pot posar en greu compromís la salut de les persones treballadores i alumnat.

🔹El Departament ha comunicat que a partir d’avui i durant tres setmanes, es faran proves d’antígens, mitjançant presa de l’automostra, per tal de detectar possibles casos positius de la covi19. Novament fan tard, a la UGT pensem que avui s’hauria d’haver començat l’activitat lectiva presencial amb aquest cribratge fet. A tot això cal afegir que el nostre sindicat va demanar que aquestes proves les realitzés personal sanitari, per tal de garantir un marge més petit d’error en els resultats.

🔸El Departament va prometre ordinadors. A data d’avui encara no han arribat a un nombre molt elevat de treballadores i treballadors.

Davant aquests fets, la Ugt-educació de Catalunya vol manifestar el seu malestar i rebuig vers l’actitud de presa de decisions unilateral per part del departament i del senyor conseller, què fan prevaldre la supèrbia abans que el sentit comú que potser ajudaria, amb la intervenció dels tots els actors, a trobar solucions més pràctiques i alhora consensuades.

LA UGT SEMPRE PENDENT DE TU

 

 

 

Posted in ACTUALITAT, CORONAVIRUS | Comentaris tancats a DAVANT LA TORNADA AL GENER DE L’ACTIVITAT LECTIVA PRESENCIAL, LA FeSP UGT MANIFESTA QUE: