MESA TÈCNICA LLARS GENERALITAT

31 maig de 2023

Representants de la Subdirecció General de Personal d’Administració i Serveis: SRA. ANNA FRANCO, SRA. GEMMA BELTRAN I SRA. Mª JOSÉ MARTÍNEZ

La UGT en la mesa de negociació de Llars de la Generalitat de Catalunya d’ahir dimecres va fer les següents demandes:

 • Un cop assabentats que les administratives B18 a les Llars tenen continuïtat, la UGT demana que aquestes treballadores han de tenir les mateixes consignes a tots els ST, i  manifestem que no pot ser que en un ST visitin llars setmanalment i d’altres ho facin sense desplaçar-se i telefònicament quan les direccions els demanen SOS.
 • Demanem que hi hagi un administratiu en cada centre educatiu, per descarregar de feina a les direccions que sovint han d’abandonar la feina administrativa per suplir les baixes d’EDU a les aules i això resta temps per les tasques de direcció.
 • Demanem l’augment d’una EDU per centre perquè pugui fer la funció  de coordinadora pedagògica amb un complement econòmic, augmentant així la plantilla. És una manera d’agrair la tasca que fan les direccions soles, una gestió que en un altra tipologia de centre educatiu gestionarien 3 càrrecs.

La Sra. Anna Franco està d’acord amb el suport, però no pot assegurar-ho perquè això és un tema  pressupostari i s’ha de consultar.

 • Fem arribar a mans de la SD General Administració i Serveis, un recull de dades facilitades per les direccions de les Llars. Volem deixar palès les Llars que sumant els metres de superfície de les terrassetes, que també s’han de netejar diàriament amb tant o més cura que els espais interiors, superen els 1000 m2. Així doncs, tenen manca de dotació més Llars de les que el Departament ha deixat reflectit en el seu estudi del curs passat.

Com secció sindical, ens posem a la disposició de la SD a l’hora d’interpretar les dades enregistrades.

 • Pel que fa a l’agilització de les substitucions, exposem que s’haurà d’arribar a un acord si no s’està en possessió del nivell de català exigit, ja que és l’impediment que fa que no es pugui contractar al personal d’una Llar. Demanem formació i la possibilitat de  fer exàmens a les treballadores que se’ls demana de requisit el nivell B de català.

Una altra mesura seria tenir en compte que si la 1a candidata d’una preadjudicació, està en possessió dels requisits, pot incorporar-se al centre el mateix dia.

 • Pensem que la detecció primerenca d’alumnes de 0 a 3 anys, és molt important, i que la figura d’EEE seria de gran importància a les Llars. Si hi ha el Programa Cooperatiu PLUS a centres educatius de primària i secundària, que també  s’inverteixi en les llars.  Aquestes especialistes tenen eines, coneixements i recursos per ajudar a infants i EDU.
 • El tema del monitoratge de suport del migdia trobem que ha de ser personal qualificat, actualment els infants tenen necessitats molt diferents. Pensem que la solució és que el Departament assumeixI aquesta despesa de la contractació, per unificar els criteris. Són només 42 llars, no seria una dificultat a nivell pressupostari
 • Sobre el calendari ja ens hem manifestat al Consell Escolar de Catalunya, sent l’únic sindicat que ha votat en contra, relacionem el seu avançament al problema de temperatures, defensem l’inici de curs a partir de l’11 de setembre pels infants, així ho hem fet la UGT també a la Paritària de Salut i a tots els Comitès de prevenció i salut als diferents SSTT.
 • Presentem el llistat de llars que se’ls posarà un aparell d’aire acondicionat, demanem  per aquelles que encara no en tenen, i posem sobre la taula que cal fer revisions als aparells de les llars que ja en gaudeixen. Preguntem on s’instal·len aquestes màquines d’aire, perquè pensem que la sala de psicomotricitat és un espai polivalent en molts casos i sovint està ocupat.

La Subdirectora General “pren nota”, es mirarà tots els temes que s’han posat damunt de la taula i començarà a treballar fent-nos el retorn de les consultes fetes.

La UGT manifesta que s’haurà de canviar el tema de “prendre nota” per part de l’Administració, perquè això es va repetint  a tots els comitès. Hem de ser resolutius i demanar la resposta de l’Administració a l’inici del següent comitè.

UGT continuem treballant per la millora de les condicions de totes les llars de la Generalitat.

BUTLLETÍ:  https://Resum_mesa_tècnica_de_llars_d_infants_de_la_Generalitat_31_maig_23.03.pdf 
Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a MESA TÈCNICA LLARS GENERALITAT

PLANTILLES I CORRECCIONS DE LES PROVES D’OPOSICIONS D’ESTABILITZACIÓ

Benvolguts I benvolgudes. Després de comunicar a la Subdirecció General les errades que han publicat a la resolució de les proves del concurs d’oposició de les categories d’EEE, AEE I EDU, estem comprovant que segueixen treballant per esmenar-ho.
Avui el Departament d’Educació ha penjat els models d’examen i la resolució de les següents categories:
– Educadors/es de llars d’infants
– Educador/es d’Educació especial
– Integradors/es socials
– Auxiliar d’Educació especial
– Ajudant de cuina-netejador/a
– oficial/a de jardiner
– oficial/a cambrer
Teniu tota la informació al següent enllaç:
https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/provisio-pas/definitiva/ingres-acces/personal-laboral/enunciats-respostes/
ETS ESSENCIAL!
Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a PLANTILLES I CORRECCIONS DE LES PROVES D’OPOSICIONS D’ESTABILITZACIÓ

LA UGT PRENDRÀ MESURES DAVANT LA MANCA DE NEGOCIACIÓ PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ

La UGT teníem unes expectatives altes al Comitè Intercentres que va tenir lloc aquest dimecres, 24 de maig de 2023, ja que es debaten temes importants a l’ordre del dia i comptaven amb la presència de la Subdirectora General d’Administració i Serveis, Anna Franco. No tenim en compte a la Directora General Blanca de Gispert perquè, a banda de no participar mai en els comitès, va marxar com és el seu costum habitual- sense haver escoltat als representants dels treballadors i treballadores. Aquesta actitud és una manca de consideració, educació i compromís, tant cap a les organitzacions sindicals com cap als treballadors i treballadores que depenen de la seva direcció.

Aquest curs no s’havia avançat gens ni mica en les negociacions i la nostra organització sindical pensàvem que ara ja ens tocava. No podia ser que el Departament endarrereixi més les demanades, negociacions i informacions envers les llars d’infants, oposicions del dia 29 d’abril, contractes de programa… Teníem esperances de sortir d’aquest Comitè amb dates, tant de la publicació de la plantilla de correcció de les oposicions realitzades fa un mes i que altres Departaments ja han publicat, com de les dates de la mesa d’inclusiva on s’ha de negociar aspectes relacionats amb les categories EEE, AEE i TIS, o de la Mesa tècnica per parlar de la borsa, de les ZER… Fa més d’un any que demanem augment de personal de neteja a les llars d’infants de la Generalitat de Catalunya que tenen més aules, acaba un altre curs i no s’ha resolt.

A la UGT estem fartes de rebre la informació pels mitjans de comunicació i altres vies de temes tan importants com creacions de nous programes o tancaments de SIEIS, amb la finalització de contractes pel curs que ve, que afecten profundament a les condicions laborals de treballadors i treballadores.

Només hem trobat silenci per part de l’Administració respecte als contractes de programa, la borsa, la plantilla de correcció de les oposicions, el calendari escolar i la normativa de les llars d’infants de la Generalitat. La UGT volem estar a les xerrades de les direccions de les ZERs perquè es un despropòsit posar docents en aquestes a fer de suport TEEI. A què es deu aquesta manca d’informació als sindicats? Ja ni ha prou! Fa un any que l’Administració no seu a negociar!!!

 Aquesta Direcció d’Administració i Serveis no és gens resolutiva ni té la capacitat de negociar amb la part social del Comitè Intercentres. Posin els adjectius que vulguin: inoperància, desídia, passotisme, ineficiència i presa de pèl, ineptitud !!!

Fins ara la Subdirecció ens ha demanat sempre la tasca de fer altaveu entre el Departament i els/les treballadors i treballadores. Des de la UGT ens estem plantejant que, si la situació en el sí del Comitè Intercentres segueix igual, agafarem l’altaveu per acompanyar els i les treballadores al carrer.

Així estan les coses des que fa un any ens vam veure en el comitè Sr Cambray, pot ser va sent hora que ens tornem a veure!

 

 

La UGT prendrem totes les mesures al nostre abast per tal de trencar aquesta manca de voluntat negociadora per par de l’Administració.

 

Barcelona, 25 de maig de 2023

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a LA UGT PRENDRÀ MESURES DAVANT LA MANCA DE NEGOCIACIÓ PER PART DE L’ADMINISTRACIÓ

PUBLICACIÓ AL DOGC LA RESOLUCIÓ PER LA QUAL DEIXEN SENSE EFECTES LES OPOSICIONS DEL DIA 29 D’ABRIL CONVOCATÒRIA 700

La Direcció General de Funció Pública ha publicat avui al DOGC una resolució per la qual es deixen sense efectes totes les actuacions materials d’execució, del dia 29 d’abril de 2023, de les proves de la fase d’oposició dels processos d’estabilització corresponents a les convocatòries núm.  700, que van tenir lloc el passat 29 d’abril.

Les proves es faran els dies 1 de juliol de 2023:

 • El dissabte 1 de juliol, a les 9.30 h: laborals transversals (núm. de registre 700):
  • Fisioterapeutes
  • Monitors de formació ocupacional
  • Tècnic/a de gestió de personal laboral docent
  • A1 llicenciat/ada. Personal docent.
  • Oficial de 1a, cuiner/a
  • Oficial de 1a, manteniment
  • Cambrer/a- netejador/a.
  • Personal serveis especialitzats
  • Aj. Ofici serveis generals
  • Diplomat/a infermer/a

L’esmentada resolució també aprova les dates de les noves proves proves tindran lloc a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. La informació relativa a la distribució concreta dels aspirants, amb l’assignació de seu, edifici i aula, es difondrà, abans de la data de les proves, a través del Portal d’accés de les persones aspirants en els processos de selecció.

En total, tornaran a estar convocades totes les persones aspirants admeses a les proves del concurs oposició del procés d’estabilització de l’ocupació pública temporal a l’Administració de la Generalitat.

https://administraciopublica.gencat.cat/ca/funcio-publica/proces-destabilitzacio-de-locupacio-temporal/concurs-oposicio/

 

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a PUBLICACIÓ AL DOGC LA RESOLUCIÓ PER LA QUAL DEIXEN SENSE EFECTES LES OPOSICIONS DEL DIA 29 D’ABRIL CONVOCATÒRIA 700

LA UGT US ACOMPANYEM ALS TREBALLADORS/ES EN AQUEST DIA TANT IMPORTANT

Molta Sort!!!!

ETS ESSENCIAL!

 

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a LA UGT US ACOMPANYEM ALS TREBALLADORS/ES EN AQUEST DIA TANT IMPORTANT