Material Informàtic per al Persona Laboral. Comunicat del Comitè Intercentres

Benvolguts /es.

Des de la UGT hem anat reclamant reiterades vegades, des de l’inici de la pandèmia, la necessitat que tot el personal laboral educatiu així com les educadores de Llars d’infants del Departament de la Generalitat de Catalunya, tinguin material informàtic igual que tots els professionals dels centres educatius.

Aquí us deixem el comunicat que hem fet arribar com Comitè Intercentres a la Direcció i Subdirecció General:

Sra Anna Maria Franco Baiget Sub-directora general de personal d’Administració i Serveis

Sra Eva Maria Ladron Olivares Directora de Serveis

Sra Inmaculada Reguant Espinal Sub-directora general d’Educació Inclusiva

Comunicat del Comite Intercentres:

Sra.:

Ens dirigim a vostè per posar-li de manifest la situació actual en què es troba el personal laboral d’atenció educativa (PAE) i el personal educador de les Llars d’Infants del Departament d’Educació.

Aquest personal des que es va iniciar la pandèmia el passat curs, es van adaptar a les circumstàncies i van treballar juntament amb la resta de l’equip docent dels respectius centres. Ni aleshores ni ara, no se’ls ha dotat del material informàtic per poder fer la seva tasca.

En cas de confinament, el personal d’atenció educativa i suport a la docència ha de preparar material, donar suport a la tutoria en les aules virtuals, participar en reunions, en l’elaboració d’informes, coordinacions, comissions de treball, claustres així com reunions amb les famílies i tot allò que sigui necessari per al bon funcionament dels centres.

És per això, que des del Comitè Intercentres manifestem el nostre malestar davant la desigualtat de tracte que està rebent aquest col·lectiu per part del Departament. La decisió de no dotar d’ordinadors al personal PAE i al personal Educador de llars és inacceptable.

A més a més, el personal laboral d’atenció educativa en l’actualitat està utilitzant el seu propi ordinador quedant registrades als seus aparells dades sensibles de l’alumnat, cosa que considerem preocupant i més tenint en compte que sovint, l’ordinador personal és d’utilització familiar.

És per tot això que el Comitè Intercentres exigim la dotació de material informàtic i si s’escau de xarxa, als professionals d’aquest àmbit sense discriminacions de cap mena.

Restem a l’espera de la seva resposta

Comitè Intercentres

 

PODEU ACCEDIR AL BUTLLETÍ EN AQUEST ENLLAÇ.

 

Si teniu dubtes, consultes o suggeriments podeu contactar amb nosaltres amb els següents mòbils:

CONTACTES.

Anoia, Alt Penedès, Santa Coloma de Gramenet, Garraf:

Iolanda Estrada: 690316249 iestrada@catalunya.ugt.org

 

L’Hospitalet de Llobregat:

Àngela Rodríguez: 661839410 angelar@catalunya.ugt.org

 

Baix Llobregat:

Pilar Hernández: 669426851 phernandez@catalunya.ugt.org

 

Catalunya Central, Vallès Occidental:

Maite Alonso: 669427001 malonso@catalunya.ugt.org

 

Badalona, Sant Adrià del Besos, Vallès Oriental-Maresme:

Elena Rosillo: 669427054 erosillo@catalunya.ugt.org

 

Consorci:

Diego Rodríguez: 608028490 drodriguez@catalunya.ugt.org

 

Tarragona i Terres d’Ebre:

Dolors Blanes: 626424848 dblanes@tarragona.ugt.org

 

Girona:

Esther Mateu: 682008329 emateu@girona.ugt.org

 

Lleida:

Rosa Bosch: 608950468 rbosch@catalunya.ugt.org

 

WEB: https://ugteducacio.cat/laborals/

FACEBOOK:https://www.facebook.com/ugtlaboralsensenyament

TWITTER: @fetelaborals

INSTAGRAM: ugtlaboralseducacio

 

DELEGATS I DELEGADES DE LA FeSP-UGT 

PERSONAL LABORAL EDUCACIÓ

SEMPRE PENDENTS DE TU

 

 

Posted in ACTUALITAT | Comentaris tancats a Material Informàtic per al Persona Laboral. Comunicat del Comitè Intercentres

Comitè intercentres – Departament

ATENCIÓ 📢

US ENVIEM INFORMACIÓ SOBRE ALGUNS DELS TEMES DE LA REUNIÓ QUE HEM TINGUT EL COMITÈ INTERCENTRES AMB EL DEPARTAMENT

🔸Cobertura de substitució de la compactació de la lactància, fet que havíem reclamat fa temps des de la UGT.

🔹El Departament ens informa que està realitzant l’estudi per tal d’ajustar els tempos del desenvolupament del concurs-oposició a la situació de la pandèmia per tal de poder concretar les dates dels següents processos de la convocatòria de TEIS com ara la data d’examen. Fet que la UGT hem compartit donada la situació d’alarma sanitària.

 

LA UGT, SEMPRE PENDENTS DE TU!

 

 

 

Posted in ACTUALITAT, NOTÍCIA, OPOSICIONS | Comentaris tancats a Comitè intercentres – Departament

DAVANT LA TORNADA AL GENER DE L’ACTIVITAT LECTIVA PRESENCIAL, LA FeSP UGT MANIFESTA QUE:

🔸Volem una tornada a les aules de caràcter presencial però en cap cas en aquestes circumstàncies, donat que molts espais a les escoles no estan condicionats per fer front a una correcta ventilació sense comprometre el confort tèrmic.

🔹En una entrevista a rac1, el conseller Bargalló, que parla amb la premsa però no amb la part sindical que és qui representa als treballadors i treballadores, va manifestar que avui s’enviaria als centres instruccions sobre la ventilació amb les noves indicacions del CSIC.

Doncs ja fa tard! Aquestes instruccions s’haurien d’haver enviat abans de la tornada, ja que milers de professionals avui han començat l’activitat lectiva presencial sense saber quines són aquestes condicions de seguretat.

🔸Des de la UGT us volem recordar que la temperatura mínima de l’aula ha de ser de 17 graus i la del gimnàs, 14 graus. Tot el que estigui per sota d’aquests paràmetres , incompleix la normativa vigent referent a la prevenció de riscos laborals i pot posar en greu compromís la salut de les persones treballadores i alumnat.

🔹El Departament ha comunicat que a partir d’avui i durant tres setmanes, es faran proves d’antígens, mitjançant presa de l’automostra, per tal de detectar possibles casos positius de la covi19. Novament fan tard, a la UGT pensem que avui s’hauria d’haver començat l’activitat lectiva presencial amb aquest cribratge fet. A tot això cal afegir que el nostre sindicat va demanar que aquestes proves les realitzés personal sanitari, per tal de garantir un marge més petit d’error en els resultats.

🔸El Departament va prometre ordinadors. A data d’avui encara no han arribat a un nombre molt elevat de treballadores i treballadors.

Davant aquests fets, la Ugt-educació de Catalunya vol manifestar el seu malestar i rebuig vers l’actitud de presa de decisions unilateral per part del departament i del senyor conseller, què fan prevaldre la supèrbia abans que el sentit comú que potser ajudaria, amb la intervenció dels tots els actors, a trobar solucions més pràctiques i alhora consensuades.

LA UGT SEMPRE PENDENT DE TU

 

 

 

Posted in ACTUALITAT, CORONAVIRUS | Comentaris tancats a DAVANT LA TORNADA AL GENER DE L’ACTIVITAT LECTIVA PRESENCIAL, LA FeSP UGT MANIFESTA QUE:

INSCRIPCIÓ A CURSOS DE FORMACIÓ

Bon dia a tothom!

Estan obertes les inscripcions dels cursos de formació que ofereix el Departament d’Educació als seus treballadors i treballadores , que estan en actiu.
Haureu rebut un correu informatiu a la vostra adresa XTEC on hi ha el link que porta a la intranet on us podreu inscriure.
Us deixem aquí el calendari d’inscripcions:

Continue reading

Posted in ACTUALITAT, FORMACIÓ | Comentaris tancats a INSCRIPCIÓ A CURSOS DE FORMACIÓ

Concentració a Plaça Sant Jaume a Barcelona i al Parc de l’aigua de Lleida. 3 de desembre de 2020. Per uns centres segurs.

MANIFEST PER UNS CENTRES SEGURS

Els sindicats sota-signants hem exposat incansablement el seguit de mesures que creiem que són imprescindibles per al curs actual per fer front a la pandèmia i per compensar les carències viscudes pel nostre alumnat durant el tancament dels centres el curs passat, per salvaguardar el dret a l’educació i alhora la salut de totes les treballadores i treballadors dels centres educatius i per prevenir situacions de rebrot que ens poden portar al tancament de centres.

Per tot això, exigim a la Generalitat de Catalunya i al Departament d’Educació que no estalviï esforços i seguim plantejant l’adopció de les següents mesures:

– Garantir la presencialitat de tot l’alumnat a tots els nivells educatius.

– Reduir les ràtios d’alumnes per aula: 10 a infantil i 15 a primària i secundària i a la resta de nivells educatius.

– Increment de personal docent, d’atenció educativa i de serveis necessari per tal d’aplicar aquestes ràtios de seguretat que reclamem mantenint les especialitats i l’atenció a la diversitat.

– Adoptar mesures de prevenció i protecció de la salut a persones treballadores, alumnat i famílies:

  • EPI’s per als treballadors i treballadores: mascaretes FFP2 i pantalles facials.
  •  Garantir la distància de seguretat dins de les aules i centres educatius.
  • Garantir la prevenció de la salut als treballadors i treballadores vulnerables.
  • Proves PCR per a tots els professionals del centre.
  • Dotar als centres amb sistemes de ventilació adients.

Reclamem al Departament d’Educació que no deixi els treballadors i treballadores sense prou garanties de seguretat, demanem el màxim consens possible, tot i que l’Administració s’ha mostrat inaccessible a les nostres propostes de negociació des d’inici de curs.

El que va passar el final de curs, amb tota la complexitat de la situació que estem vivint, no pot tornar a passar.

Des de l’arrogància i la manca d’empatia amb què s’està gestionant tot, lluny d’aportar la confiança i la serenor necessària, el que estan generant és sobrecàrrega i estrès a tot el col·lectiu, i un especial desconcert als equips directius en un sistema tensat al límit.

Emplacem al Departament a no dilatar més aquesta situació d’incertesa, assumir les mesures que proposem i comprometre’s a negociar a partir d’ara pel bé del conjunt de treballadores i de la comunitat educativa.

 

Dijous 3 de desembre de 2020

 

 

 

Posted in ACTUALITAT, CORONAVIRUS, DENUNCIA | Comentaris tancats a Concentració a Plaça Sant Jaume a Barcelona i al Parc de l’aigua de Lleida. 3 de desembre de 2020. Per uns centres segurs.