AMB LA SALUT NO ES JUGA!

Companys i companyes,

Les noves mesures donades per Sanitat i Educació no recullen el material de protecció individual de la Covid, tots i totes hauríem d’estar protegits/des amb mascaretes FFP2 al nostre lloc de treball, la UGT així ho vam manifestar a la última Paritària de Salut.

El Pla d’actuació pel Curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia, publicat al setembre de 2021, recull que la mascareta és obligatòria pel personal docent i no docent (PAS, PAE), en cap cas posa la tipologia de mascareta.

Des de la UGT els delegats i delegades de Prevenció de Riscos Laborals demanarem als diferents comitès de Salut Territorials que les mascaretes siguin FFP2 per tot el personal amb contacte directe amb l’alumnat.

Per altra banda es tornarà a demanar a la Paritària de Salut la dotació d’aquest material per a tothom.

Degut a les consultes que ens heu fet arribar de no tenir cap tipus de mascareta, us demanem que ens informeu de quina es la vostra situació als centres educatius.

Per DENUNCIAR la vostra situació a la Paritària de Salut necessitem que ens digueu el servei territorial al qual pertanyeu.

A LA FEINA CAP RISC. 

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a AMB LA SALUT NO ES JUGA!

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a

COMUNICAT INFORMATIU SOBRE L’ATENCIÓ A L’ALUMNAT AMB SITUACIONS SANITÀRIES COMPLEXES ALS CENTRES EDUCATIUS.

El passat 24 de novembre la Plataforma per l’ Infermera Escolar havia de tenir una reunió amb representants dels departaments de Salut i Educació. La reunió va ser convocada per la Sra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, a petició de la Platafoma. Hi van assistir 7 professionals del CatSalut però cap representant del Departament d’Educació, que va excusar la seva absència però no van suplir-la.

Vam sortir de la reunió amb la sensació que un cop més no s’havia escoltat la demanda que exposem com a plataforma; VOLEM UNA INFERMERA ESCOLAR!!. És per tot aixó que tornem a denunciar:

  • La inacció del govern per fer efectiva la Proposta de Resolució aprovada per incorporar la infermera escolar a tots els centres educatius de Catalunya, presentada per la Diputada Esther Niubó al Parlament, el 28 de novembre de
  • La poca transparència dels departaments d’Educació i Salut, ja que en cap moment se’ns ha facilitat l’accés a l’Acord Marc i el Pla d’escola Inclusiva.
  • La manca de comprensió envers famílies, alumnat, personal de suport educatiu i docents que dia a dia han de fer front a la complexitat que suposa garantir el dret a l’educació dels infants amb situacions sanitàries complexes.
  • La figura de la infermera o infermer escolar no pot ser substituïda per la d’una vetlladora “sanitària” o vetllador.
  • La manca d’aplicació de les pròpies mesures exposades pel departament de Les famílies no hem estat assabentades per part dels equips d’atenció primària que han de fer la valoració dels nostres fills i filles de cap de les mesures que s’han d’aplicar. És per aquest motiu que constatem l’incompliment de l’aplicació del pla i de l’adjudicació d’hores d’infermeria.
  • La falta de pressupost per aquest alumnat, que és el més L’educació és un dret universal i tothom ha de tenir la mateixa atenció amb els i les professionals corresponents.

Davant aquesta situació insostenible prendrem les mesures que considerem necessàries i no descartem cap tipus de mobilització. VOLEM SOLUCIONS REALS!!!!

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a COMUNICAT INFORMATIU SOBRE L’ATENCIÓ A L’ALUMNAT AMB SITUACIONS SANITÀRIES COMPLEXES ALS CENTRES EDUCATIUS.

RECUPERADES TOTES LES PAGUES EXTRES

“Un acord signat per comparses i palmeros”

“Un acord amb el que ens volen vendre una moto”

“Un acord delirant que no és més que un pasteleo”

“Un acord vinculat a condicions de difícil o impossible compliment i ple d’ambigüitats i dilacions en el temps”

“Un nyap negociador i una cessió a l’Administració”

Aquests són algunes de les demagògiques frases que Catac i Csif ens van dedicar quan el 12 de desembre de 2018 la UGT, CCOO i Usoc vàrem signar l’Acord de retorn de les pagues extres de 2013 i 2014, que el Govern pretenia retornar inicialment en el període 2019-2026.

Un Acord fruit de la convocatòria de la 1a vaga general dels serveis públics de la Generalitat, impulsada exclusivament per la UGT, CCOO i Usoc, i destinada a acorralar el Govern i obligar-lo a pactar el retorn de les nostres pagues. Recordem ara que cap sindicat més s’hi va afegir, tampoc Catac ni Csif, i que aquests mateixos sindicats la van intentar torpedinar contraprogramant una concentració d’un parell d’hores.

Un Acord obertament criticat per diverses organitzacions sindicals i col·lectius, que ara es materialitza, en pràcticament la totalitat de la part retributiva, amb la devolució definitiva de totes les pagues extres que ens van espoliar.

Un Acord titllat com “el pitjor Acord dels darrers anys” i criticat de portes enfora, però que amb posterioritat en demanaven el compliment a les meses de negociació i, a sobre, es penjaven les medalles d’uns avenços dels quals mai van participar.

El temps i els fets posen cadascú al seu lloc, però també l’hemeroteca, i mentre la UGT vàrem optar per endegar mesures dràstiques i pressionar el Govern per aconseguir un Acord que ara tothom aplaudeix, d’altres s’ho miraven des de la barrera esperant que no es complís, malgrat que això perjudiqués gairebé 200.000 servidors públics.

Una vegada més es demostra que el sindicalisme responsable però ferm, reivindicatiu i combatiu de la

UGT és la única via per avançar en les millores socials i laborals. La resta és pura demagògia. Salut!

Barcelona, 25 de novembre de 2021

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a RECUPERADES TOTES LES PAGUES EXTRES

LA GRAN MENTIDA DE LA IAC-CATAC

http://ugtgeneralitat.cat/generalitatugt/archivos/3026

Posted in Sin categoría | Comentaris tancats a LA GRAN MENTIDA DE LA IAC-CATAC