Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Concentració de la disCAPACITAT a la Plaça Sant Jaume.

Concentració de la disCAPACITAT a la Plaça Sant Jaume.

La mobilització de la disCAPACITAT, avui a la plaça Sant Jaume ha estat un èxit. Tal com ha comentat un company del sector: “QUAN LA PRECARIETAT S’ACARNISSA AMB ELS MÉS FEBLES, SOM MÉS FEBLES COM A SOCIETAT”.

Els nostres representants han pogut accedir a Palau i portar les nostres reivindicacions i queixes als representants de l’administració perquè posin fi a les males praxis empresarials a rel de l’augment del SMI. El que havia de ser una bona notícia s’ha convertit per l’actuació de certes empreses en un mal de cap constant.

En el nostre sector, les empreses estan VULNERANT ELS DRETS FONAMENTALS, DISCRIMINANT, INCOMPLINT ELS CONVENIS, AMB PRECARIETAT CONTRACTUAL, SALARIAL I LABORAL I ES DIUEN  que són el sector social.

Incompleixen l’aplicació del SMI

Determinades empreses multiserveis practiquen l’intrusisme lucratiu.

En moltes empreses imposen acords als Comitès i/o als treballadors individualment per a canviar les condicions laborals i inaplicar “de facto” el conveni.

Davant d’aquesta situació exigim:

  • A LES PATRONALS I EMPRESES:
  1. APLICACIÓ DEL SMI SENSE ABSORCIONS DE COMPLEMENTS, NI REBAIXES, NI ACROBÀCIES EN LES NÒMINES, NI MESURES PAL·LIATIVES.
  2. COMPLIMENT DELS CONVENIS COL·LECTIUS QUE HAN DE SER ELS MÍNIMS GARANTITS.
  3. DEMOSTRAR BONA FE EN LES NEGOCIACIONS I NO FER DEIXACIÓ DE LES SEVES RESPONSABILITATS I FUNCIONS FENT FRONT A LES NECESSÀRIES MILLORES LABORALS I SALARIALS JA PLANTEJADES EN LES PLATAFORMES SINDICALS.
  • A LES ADMINISTRACIONS COMPETENTS:
  1. ACTUALITZACIÓ I DOTACIÓ SUFICIENT PER A L’APLICACIÓ DEL SMI, DELS MÒDULS DE SUBVENCIONS I DE LES RÀTIOS PROFESSIONALS-USUARIS DELS SERVEIS D’ATENCIÓ.
  2. ESPECIAL VIGILÀNCIA I CONTROL SOBRE LES EMPRESES QUE REBEN LES SUBVENCIONS I ADJUDICACIONS DE LICITACIONS PÚBLIQUES.
  3. ACTUACIÓ CONTUNDENT ENVERS LA MALA PRAXI EMPRESARIAL. PENALITZAR LES EMPRESES QUE INFRINGEIXEN LES NORMES.

 

Top